8 Ocak 2007 Pazartesi

MİNİK KÖFTELİ PİLAV

MİNİK KÖFTELİ PİLAV;
Malzemesi:

2 su bardağı pilavlık pirinç,
Yarım çay bardağı sıvı yağ, 
1 yemek kaşığı tereyağ,  tuz.
Köftesi için;
250 gram köftelik kıyma,
Tuz-karabiber.
Kızartmak için;1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı:
Pirinci bir kaç saat önceden ıslatın.
Köfteleri yoğurup misket büyüklüğüde yuvarlayın.
Kızgın sıvı yağda köfteleri kızartıp hazırlayın.
Pirinci iyice süzün. Sıvıyağ ve tereyağda kavurun. 
Tuzunu ve suyunu ilave edin, kısık ocakta pişirip, dinlendirin.
Servis yapacağınız zaman, kasenin dibine önce bir kaç kaşık köfte yerleştirip, onun üzerine pilavı koyun ve servis tabağına ters çevirin.
"Afiyet Olsun"

4 Ocak 2007 Perşembe

TAVUK KÖFTESİ

Eveeet! Nerde kalmıştık?
Bayram temizliği, bayram koşuşturması, bayram ve yeni yıl derken sakin günlerimize geri döndük.
Allah ağzımızın tadını bozmasın, yeni yılla birlikte ülkemizi her türlü görünür-görünmez bela ve kazalardan, afetten, savaştan, kıtlıktan ve düşmanlardan korusun İnşaallah!
(Amin)
Bugün size tavuk köftesinin tarifini vermek istiyorum.
Kırmızı eti yemeyenler yada kolesterol yüzünden yemesi yasak olanlar, bu tarif beyaz etle yapıldığı için tam size göre.
Bazen köfte hazırlarken evde malzeme eksikse, hazır köfte harcı kullanıyorum ama siz klasik usulde (soğan-ekmek içi-baharat) malzemelerle hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK KÖFTESİ;
Malzemeler;

1 Kilo tavuk kıyması,
1 paket köfte harcı,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 adet yumurta,
TARİFİ;
Tavuk kıymasının içine, köfte harcını boşaltın.
Üzerine incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu, pul biberi, yumurtayı ve 1 bardak suyu ilave edin.
Hazırladığınız karışımı iyice yoğurun.
Fırın tepsinizi yağlayın, köftelerinize şekil vererek tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Köftelerinizi roka yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.
Köftelerin yanında ki patatesleri doğrayıp, tuz ve biberiye serpip, fırın poşetine yerleştirin.
Poşetin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün, poşeti sallayarak malzemeyi karıştırın.
Köfteler üst bölmede fırın tepsisinde pişerken, alt rafta ızgaranın üzerinde küçük bir tepsinin içinde patatesler de gayet sağlıklı bir şekilde pişti, tavsiye ederim.
" Afiyet Olsun"

27 Aralık 2006 Çarşamba

ERZİNCAN KESME ÇORBASI

Muhterem'le Afiyetle
Bu çorba tarifini yıllar önce Lezzet dergisinden öğrenmiştim.
Çok lezzetli ve besleyici bir tarif.
İçinde ki köfte ve erişte sayesinde çocuklarında çok severek yediği bir çorba.
Hem ailemin, hemde misafirlerimin çok sevdiği bir çorbadır, sık sık aile yemeklerinde istek üzerine bu çorbayı pişiriyorum.
"Afiyetle Kalın"