10 Şubat 2007 Cumartesi

EV İŞİ KOLAY DÜRÜM

Hafta sonları, ailelerin bir arada olduğu zamanlarda hamur işleri çok tercih edilir.
Pazar kahvaltıları yada akşam üzeri yenen yemekler çok özenlidir.
İşte bu tarif, akşam üzeri ailenizle birlikte yapıp, afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif.
Üstelik hemen hemen her markette bulunan gözlemeyi yapmanıza gerek bile yok.
Gözlemeyi hazır alırsanız, ısıtıp içine kıymalı harçtan yerleştirmeniz yeterli.
Bu gözlemeyi yaz tatilimizde Nebiye yengem gözlemelerini de kendisi açarak hazırlamıştı.
Abana'da sahilde ve çarşıda dolaşıp geldiğimizde bu dürümleri pişirmişti.
Temiz havadan sonra bu tür bir yemek büyük bir iştahla yeniyor doğrusu : )
"Afiyetle Kalın"

EV İŞİ KOLAY DÜRÜM;
Malzemeler;
Gözleme için;

1 kilo un,
Tuz ve su.
İç Malzemesi;
500 gram kıyma,
3 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,sıvı yağ,tuz ve baharat.
Salatası için;
1 adet kıvırcık,
4-5 adet taze soğan,
3 adet domates,
Yapılışı;
Gözlemeyi açmak için bir miktar unu ayırın.
Geri kalan una tuz ve su ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru küçük pezilere ayırın.
Ayırdığınız un ile birlikte tabak büyüklüğünde açıp, sacda yada teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen gözlemelerin üzerini bez bir örtüyle kapatırsanız hem sıcak, hem yumuşak kalırlar.
Tencereye sıvı yağı ekleyin, kuru soğanları küçük doğrayıp, kavurun.
Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip, tuzunu, salçasını ve diğer baharatlarını ekleyip, pişirin.
Salata malzemelerini temizleyip, doğrayın.
Gözlemenin içine önce kıymalı harçtan sürün, üzerine salata malzemeleri yerleştirip, dürüm yapın.
"Afiyet Olsun"



*Muhteremle Geziye güncellendi!
Kivi bahçesinden hatırladığınız Abana'yı daha yakından tanımak ister misiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Abana

5 Şubat 2007 Pazartesi

LAHANA BOHÇASI

Muhteremle afiyetle
Beyaz lahanayı çok sevdiğimden daha önce fasulye diblesi tarifi verirken bahsetmiş, hatta üzerine birde küçük bir şiir yazmıştım.
"Hele beyaz lahana, Ah ben bayılırım ona!
Hayatta en sevdiğim sebze beyaz lahana,
Her çeşidi, her tarifi olur harika,
Afedersiniz!Ben fasulye tarifi vericem sayfada,
Nerden geldi aklıma bu beyaz lahana.
(bu beyaz lahana bana şiir bile yazdırır)" demişim.
Bu tarifi yıllardır yapıyorum, misafirler için de çok güzel ve şık bir tarif oluyor.
Bir araya toplandığımızda bizim ailenin sebze seçen beyleri bile, bu iç pilavlı yemeğe hayır diyemiyor.
Kendinize ya da misafirlerinize mutlaka yapın.
Beyaz ve Mor lahana ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA  
"Afiyetle Kalın"

3 Şubat 2007 Cumartesi

BLOG OYUNU; MİMLENMEK

Dün "mahmure" blogundan Sinem ve "esramutfakta61" blogundan Esra beni mimlemişler.
Bizde oyuna katılalım ve kendimizi anlatalım.
Ben tanıtma işini biraz okunması kolay olsun diye fotoroman tarzında hazırladım.
2 Ekim 1970 Yılında İstanbul'da doğdum. 
İsmimi Rahmetli babacığım "Resul-i Ekrem ve Nebiyyi Muhterem" hitabına uyarak vermiş.
Abim Ekrem, ablam Fatma, kızkardeşim Tuğba ile 4 kardeşiz.
İsmimi çocukken sevmezdim ama şimdi çok seviyorum.
Tabii bu ismi duyupta beni erkek zanneden de var, ağır oturaklı bir hanım olarak düşünende var.
Ağır olan ismim, ben eğlenceli bir tipim : )
Evliyim, Safa isminde bir oğlum, Hilal isminde bir kızım var.
Bir gün internette ayva tatlısı tarifi ararken karşıma Hatice'nin Portakal Ağacı sitesi çıktı.
O güne kadar hiç blog dünyasıyla tanışmamıştım.
Hatice'nin verdiği linklerle iyice bu işin içine daldım. 
Dijital fotoğraf makinası da alınca, bende blog dünyasına katıldım.
29 Haziran 2006 tarihinde yemek tarifleri blogum Muhterem'le Afiyetle'yi, 16 Eylül 2006 tarihinde de
gezi yazı ve resimlerinden oluşan Muhterem'le Geziye blogumu açtım.
Terazi burcuyum; iyi yada kötü bütün özelliklerini taşırım.

En iyi huyum; 
Ağzı sıkı iyi bir sırdaşım.
Asla laf taşımam, bu huyumu bilenler sırrını ve derdini bana anlatır.
Eğlenceli ve iyi huylu olduğumu söylerler.
En kötü huyum; 
Çekingenim, hep karşımdakinin atağa geçip, benimle iletişim kurmasını beklerim.
Yemek konusunda 3 B'yi yiyemem; Balık, Bal, Bamya
Kolleksiyoncuyum; 
Özellikle kağıt ürünlerinde kendimi tutamam.
Peçete (tariflerde ki peçeteler kolleksiyonumdan),
kartpostal, davetiye, dergi hep ana malzemesi kağıt olan ürünler, 
galiba bende selülöz bağımlılığı var : )