23 Mayıs 2009 Cumartesi

DONDURMALI ÇİLEK DOLMASI


YE # 45 DONDURMA= DONDURMALI ÇİLEK DOLMASI
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Dondurma.
Etkinliğimizin ev sahibi; Yasemin Mutfakta blogunun sahibi olan, arkadaşımız Yasemin.
Etkinlik tariflerine ulaşmak için, tıklayın.
Kolay gelsin dileklerimi iletip, konuya geçiyorum.
Etkinlik konusu belli olunca "acaba ne yapsam?" diye düşünüp, duruyordum.
Dün bir baktım ki etkinliğin süresi Pazar günü doluyor.
Pek çok şey aklımdan geçti ama uygulamaya fırsatım olmadı.
Cuma günü benim pazar günüm, semtimizin pazarına gittim, alışveriş-akşam yemeği telaşı derken akşam oldu.
Bende yine tarif yok, faaliyet yok.
Akşam eşim elinde dondurma ile çıktı geldi.
Artık ben başladım evin içinde "bu dondurmayı etkinlik için mutlaka değerlendirmeliyim" diye dolaşmaya.
Aklıma çeşitli fikirler geldi ama pazardan o gün aldığım çileklerin güzelliği karşısında çilekleri kullanmaya karar verdim.
Çileklerin büyük olması aklıma dolma fikrini getirdi : )
Çilek dolması için biraz büyük çileklere ihtiyaç var.
Çileklerin ortalarını oymak için elma tatlısı yaparken, elma çekirdeğini çıkarmakta kullandığımız el aletini kullandım.
Bu alet yoksa çay kaşığının sapı ile de çilekleri oyabilirsiniz.
Bu tarifte ki tek terslik dondurmayı oda sıcaklığında ki çileklere doldurmam oldu.
Çilekler soğuk olmadığı için dondurma çok çabuk eridi.
Ama çok eğlenceli keyifli bir atıştırmalık oldu.
"Afiyetle Kalın"


22 Mayıs 2009 Cuma

ÇAY DAVETİ-6


Yine kalabalık bir misafir gurubuna hazırladığım, tabakta servis yaptığım mönümü paylaşmak istiyorum.

ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;






"Afiyetle Kalın"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Şehir hayatından bıkıp, trafik-kalabalık ve kargaşadan uzak bir gün geçirmek istediğimiz bir gün Çatalca'ya gitmeye karar verdik.
Bu yazıda ve resimlerin içinde Çatalca'nın şehir merkezinden, yerleşim yerlerinden hiç resim yok.
Doğal hayata ait resimler sizi bekliyor.

20 Mayıs 2009 Çarşamba

MAKARNA SALATASI

Muhterem'le afiyetle

Benim çocukluğum da çaya misafir gelince çayın yanına bisküvi çıkarılırdı.
Daha sonra hamur kızartılmaya başlandı.
Sonradan kek, salata, tatlı-tuzlu derken tabaklar epeyce dolmaya başladı.
Salata olarak önce patates salatası ve kısır yapılmaya başlandı.
Daha sonra hem hafif hemde herkesin severek yediği makarna salatası ortaya çıktı.
Tabii ilk makarna salataları sadece rendelenmiş havuç ve sarımsaklı yoğurt ile hazırlanıyordu.
Şimdi içine çeşit çeşit garnitürler, turşular ve mayonez giriyor.
Bende bol garnitürlü, kornişonlu, mayonezi az, yoğurdu bol olan makarna salatasını severim ve hazırlarım.
Bol garnitürlü ve mayonezli halini Sevinç yengemden öğrenmiştim. 
Makarna salatası için garnitürlerin boyutuna uyum sağlasın diye hep boncuk makarnayı tercih ediyorum.
Sıcaklar yaklaştıkça ağır yemekleri bırakıp, bu tür hafif ve yoğurtlu yemekleri ve salataları tercih edeceğiz.
"Afiyetle Kalın"

MAKARNA SALATASI;
Malzemeler;
Yarım paket boncuk makarna,
1 su bardağı garnitür (havuç-patates-bezelye)
1 su bardağı konserve mısır,
1 su bardağı zar gibi doğranmış kornişon turşu,
1,5 su bardağı yoğurt,
3 yemek kaşığı mayonez,
Tuz ve sıvıyağ.
Yapılışı;
Makarnayı tuzlu kaynar suda diri olacak şekilde haşlayın.
Haşlanan makarnanın üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzün.
İçine garnitürleri,mısırı,kornişonu ekleyin.
Biraz sıvı yağ ekleyin.
İsterseniz incecik doğradığınız dereotu veya maydanoz ilave edebilirsiniz.
Yoğurt ve mayonesi çırpıp, makarnaya ekleyin ve karıştırın.
Çevresini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"