23 Mayıs 2009 Cumartesi

DONDURMALI ÇİLEK DOLMASI


YE # 45 DONDURMA= DONDURMALI ÇİLEK DOLMASI
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Dondurma.
Etkinliğimizin ev sahibi; Yasemin Mutfakta blogunun sahibi olan, arkadaşımız Yasemin.
Etkinlik tariflerine ulaşmak için, tıklayın.
Kolay gelsin dileklerimi iletip, konuya geçiyorum.
Etkinlik konusu belli olunca "acaba ne yapsam?" diye düşünüp, duruyordum.
Dün bir baktım ki etkinliğin süresi Pazar günü doluyor.
Pek çok şey aklımdan geçti ama uygulamaya fırsatım olmadı.
Cuma günü benim pazar günüm, semtimizin pazarına gittim, alışveriş-akşam yemeği telaşı derken akşam oldu.
Bende yine tarif yok, faaliyet yok.
Akşam eşim elinde dondurma ile çıktı geldi.
Artık ben başladım evin içinde "bu dondurmayı etkinlik için mutlaka değerlendirmeliyim" diye dolaşmaya.
Aklıma çeşitli fikirler geldi ama pazardan o gün aldığım çileklerin güzelliği karşısında çilekleri kullanmaya karar verdim.
Çileklerin büyük olması aklıma dolma fikrini getirdi : )
Çilek dolması için biraz büyük çileklere ihtiyaç var.
Çileklerin ortalarını oymak için elma tatlısı yaparken, elma çekirdeğini çıkarmakta kullandığımız el aletini kullandım.
Bu alet yoksa çay kaşığının sapı ile de çilekleri oyabilirsiniz.
Bu tarifte ki tek terslik dondurmayı oda sıcaklığında ki çileklere doldurmam oldu.
Çilekler soğuk olmadığı için dondurma çok çabuk eridi.
Ama çok eğlenceli keyifli bir atıştırmalık oldu.
"Afiyetle Kalın"





DONDURMALI ÇİLEK DOLMASI;
Malzemeler;
Yarım kilo iri çilek,
200 gram dondurma,
TARİFİ;
Çileklerin yapraklarını koparın, yıkayıp, iyice süzün.
Çekirdek çıkarıcı ile yada çay kaşığı ile çileklerin içini oyun.
Çilekleri minik truff kalıplarının içine oturtun.
Dondurmayı krema sıkacağının içine yerleştirip, oyduğunuz çileklerin içini dondurma ile doldurun.
Sade dondurma da kullanabilirsiniz, şekilli çıkması için iki renkli dondurma da kullanabilirsiniz.
Servis tabağını nane yaprakları ile süsleyip, çilekleri yerleştirin.
Mutlaka soğuk servis yapın.
NOT;
Çilekleri servisten hemen önce dondurma ile doldurun ve çilekler mutlaka soğuk olsun.
"Afiyet Olsun"

18 yorum:

  1. cok guzel gorunuyor ellerıne saglık
    cılek bence en super meyve :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız16:40

    kesinlikle muhteşemmmmmmmm

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Cok hos bir sunum.TEBRIKLER MUHTEREM

    YanıtlaSil
  4. çok yaratıcı bir fikir ve güzel bir sunum olmuş.tam etkinlige yakışmış.ama sana birşey soracağım bu etkinlik hakkında benim pek bilgim yok beni bilgilendirirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Offf görüntü bitirdi beniiiiii
    Ellerine sağlık canım birtane aldım giidiyorum mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  6. Muhteremcigim muthis olmus canim cok degisik bayildim inan goruntu harika lezzetininde muthis oldugunu tahmin edebiliyorum.
    ellerine emeklerine saglik canim.

    Kucak dolusu sevgilerimi gonderdim.

    YanıtlaSil
  7. Eylem'in sorusuna cevap;
    Sevgili Eylem,
    Yemek etkinliği hakkında bilgi vermemi istemişsin.
    Bu konuda daha önce yazdığım bir yazıyı tekrar ekliyorum.

    Yemek etkinliği her ay bir blog veya site sahibinin belli bir konuyu veya sebze-meyveyi seçip,duyurması ve blog sahibi olsun yada olmasın isteyen herkesin o konuya uygun tarif hazırlayıp, etkinlik sahibine iletip, o sayfada yayınlanmasından oluşuyor.
    Bu etkinliklerin amacı yarışma değildir,sadece farklı tarifleri paylaşmaktır.
    Bir kere yarışma olarak yapıldı(bakınız; ye#22 kurabiye) ondada haksızlık yapıldığı ve adil olunmadığı gibi yorumların ardı arkası kesilmedi.
    O yüzden bir daha hiç yarışma olarak yapılmadı.

    *Yemek Etkinliğine nasıl katılabilirsiniz?
    Yemek etkinliğine katılmak için,blogunuz-web sayfanız varsa;
    Bulunduğumuz ayın etkinliğini hazırlayan site sahibinin sayfasına girip,logoyu oluşturan etkinlik kodunu almanız ve sayfanıza yerleştirmeniz gerekiyor.

    Etkinlik günü geldiğinde (genellikle her ayın 25'i) belirlenen konuya uygun tarifinizi sayfanızda yayınlamanız ve yayınladığınız tarife ait linki ev sahibi tarafından verilen e-mail adresine göndermeniz gerekiyor.

    Yemek etkinliğine ev sahipliği yapacak olan blog veya site Hatice'nin Portakal Ağacı sitesinde ilan ediliyor.

    Yemek Etkinlikleri hakkında daha geniş bilgiyi ve yeni etkinliklerin ev sahiplerini Hatice'nin sitesinde "etkinlik" başlığı altında bulabilirsiniz.

    Umarım açıklayıcı bir bilgi olmuştur.

    YanıtlaSil
  8. MMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmm nefisss!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  9. muhteremcim ziyaretime gelmen beni çok sevindirdi.Hemşerimi bulmamın sevincini çevremdeki herkes ile paylaşıyorum:)işallah yaz tatilinde göz göze de konuşma fırsatımız olur umarım.Bu bir yaratıcılık başka söze gerek yok evet çilekler için söylüyorum.
    ellerine sağlık canım .İyi haftalar
    sıcacık sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel düşünmüşsün.Tadıda muhteşemdir.Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Cok güzel görünüyor.Cilek o kadar güzel görünüyorki her yeri süslüyor.Ellerine saglik,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Ayy harika görünüyor.
    Ellerine saglik.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar güzel görünüyor.Çok beğendim.Ellerine sağlık...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık nefis görünüyor canım

    YanıtlaSil
  15. zamanında çikolata ile doldurulanını denemiştim ama dondurma harika bir fikir olmuş. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  16. çok şık bir sunum olmuş, süper bir fikir, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. fatma tekin13:03

    Çok güzel fikir sunum harika olmuş ellerinize sağlık.mutfak penceresi.com.

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel fikir sunumuda harika olmuş ellerinize sağlık.Fatma Tekin.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...