14 Mayıs 2009 Perşembe

ARPACIK SOĞANLI PİLAV

Muhterem'le Afiyetle

Başlığı görünce pek çok kişinin "soğanın pilavda ne işi var?" dediğini duyar gibi oluyorum.
Biz ailece soğanı çok severiz, özellikle de arpacık soğanını, yemeklerin içinde yada et-tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak sık sık kullanırım.
Bakınız; Arpacık Soğanlı Mantar Sote
Arada sırada da pirinç pilavının içine ama özellikle beyaz renkte olanları ekleyerek yapıyorum.
Büyük beyaz kuru soğanlarıda kahvaltıda yumurtalı olarak pişiriyorum.
Bakınız; Soğanlı Yumurta
Bu pilav için arpacık soğanlarını ayrı bir kapta pişirdim, pilavı pişirdikten sonra ikisini bir araya getirdim.
Dağılabileceğini düşünerek ikisini bir arada pişirmedim.
Renk uyumu için mutlaka beyaz arpacık soğanı kullanın.
"Afiyetle Kalın"





ARPACIK SOĞANLI PİLAV;
Malzemeler;
1 kase arpacık soğan,
2 su bardağı pirinç,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 adet tavuk suyu tableti,
tuz.
Yapılışı;
Arpacık soğanlarının dip kısmını fazla ayırmadan kesip,temizleyin ve yıkayın.
4-5 kaşık sıvı yağda soğanları soteleyin.
Eğer yağ kızıpta soğanları yakıyorsa çok az su ilave ederek, soğan yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayıklayıp,bol su ile yıkayarak nişastasını akıttığınız pirinci süzün.
Pilav tenceresine sıvıyağ ve tereyağı alıp,eritin.
Kızan yağın içine süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
2 bardak pirince,(pirincin cinsine göre) 3-4 su bardağı su ilave edin.Tavuk suyu tabletini iyice ufalayıp,suya ilave edin.
Tabletin tuzlu olduğunu dikkate alarak,tuz ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın, kaynayınca ocağın altını iyice kısın.
Pilav suyunu çekip, göz göz olunca tadına bakıp, pirincin pişip pişmediğini kontrol edin ve ocağı kapatın.
Pişirdiğiniz arpacık soğanlarını pilava ekleyip, karıştırın.
Biraz demlendirip, dinlendirdikten sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"

9 yorum:

  1. Adsız19:24

    ellerine saglik canim
    pilavi bu cesit denemek hic aklima gelmemisti eminimki tadi harikadir

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. aynen dedigin gibi düşündüm.acaba sogan ve pilav ne alaka diye.ama denemek isterim çünkü çok güzel gözküyor.ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  3. cok guzel gorunuyor ellerıne saglık benım gıbı pılav canavarları ıcın farklı guzel bır cesıt daha :)

    YanıtlaSil
  4. Lezzetli görünüyor. Annem de arpacık soğanlarını pişirip salatanın içerisine koyuyor. Öyle de çok seviyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. aklima maklube geldi valla arpaciklari gorunce :) ellerine saglik canimcim

    YanıtlaSil
  6. GÖRÜNTÜ SÜPER CANIM ELLERİNE SAĞLIK.
    HAYIRLI CUMALAR VE GÜZEL BİR HAFTASONU GEÇİRMENİ DİLERİM

    YanıtlaSil
  7. hımmm...ilk kez duydum ama ben de soğanı çok severim.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. rabis11:56

    yemekten çok tabaga bayildim !!!

    YanıtlaSil
  9. MERHABA BENDE SOĞANLARIN GÖRÜNTÜSÜNÜ SEVERİM
    ZATEN SOĞAN ÇOK FAYDALI BİR YİYECEK

    ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...