4 Mayıs 2009 Pazartesi

BAKLALI FIRIN MAKARNA

İster fırında pişsin, ister ocakta, makarnayı hepimiz çok severek yeriz.
Peki ya baklayı?
Makarna ve baklayı bir arada sunan bu tarif Lezzet dergisinin Nisan 2006 sayısında çıktı.
Geçen hafta baklayı daha değişik nasıl pişirebilirim? diye eski dergilerime bakıyorken, bu tarif karşıma çıktı.
Not;
Dergide ki tarifte iç için tavuklu-bezelyeli-makarna hazırlanmış, ben sadece beşamel soslu makarna kullandım.
Eski dergilerime ara sıra bakıp, gözümden kaçırdığım tarifler var mı diye bakıyorum.
Bu tarif ben henüz blogumu açmadan 2 ay önce yayınlanmış,
herhalde o yüzden gözümden kaçtı : )
Bazı tariflerin sadece görüntüsü bile benim o tarifi yapmam için yeterli olabiliyor.
Ama emin olun, baklayı seviyorsanız bu tarifle daha da çok seveceksiniz.
Çocuklar bile makarnanın hatırına baklayı yiyebilirler.
Konuyla ilgili diğer tarifler için, bakınız;






"Afiyetle Kalın"

BAKLALI FIRIN MAKARNA;
Malzemeler;
Yarım paket makarna (ben biraz fiyonk,biraz çubuk makarna kullandım)
Yarım kilo bakla,
Beşamel sos için;2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
1 su bardağı un,
1 litre süt,
Tuz.
Üzerine;2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.


TARİFİ;
Baklaları ayıklayıp, yıkayın.
Tuzlu kaynar suda 3-4 dakika haşlayın.
Fırın kaplarınızı yağlayın, yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok, baklanın nemi ile kaptan hemen çıkıyorlar.

Beşamel sosu pişirmek için;
Tereyağını eritip,unu ekleyin ve biraz kavurun.
Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin.
Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın.
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Pişen beşamel sosu haşlanan makarnaya karıştırın.
Haşladığınız baklaları fırın kabınızın iç kısmına dizin.
Boyları eşit olacak şekilde üstten kesin.
Beşamel soslu makarnayı baklaların ortasına yerleştirin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında pişirin.

Rendelediğiniz kaşarları yemeğinizi fırından çıkarmadan 10 dakika önce fırın kaplarında ki makarnaların üzerine yerleştirin.
Kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Yemeği hemen sıcak sıcak servis yapacaksanız, ayakta duramayacağı için mutlaka pişirdiğiniz fırın kabında servis yapın.

Fırından çıktıktan 10 dakika sonra içinde bulunduğu kabı, düz bir servis tabağına ters çevirin.
Daha sonra servis yapacağınız tabağa yine ters çevirerek yerleştirebilirsiniz.
Baklanın olmazsa olmazlarından dereotu ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. görüntü harika.bu arada arbella nın düzenledigi makarna tarifleri yarışması var ona katılmayı düşün bence.çünkü harika gözküyor.favorim olursun.

    YanıtlaSil
  2. of of of super gorunuyor
    ellerıne saglık cok guzel gorunuyor
    goruntuye bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Ben bir bakla manyağıyım.Hergün olsa yerim.Hele hele de olmazsa olmazları dereotu ve yoğurtla.Ama makarna ile hiç bugüne dek duymamıştım.Çok şık ve lezzetli gözüküyor.Muhakkak denemek istiyorum.Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. SÜPER VALLAHİ GÖRÜNTÜ HARİKA BAKLAYIDA ÇOK SEVERİM ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER


    NOT:Yorum yazmak için;
    Google hesabınız yoksa "Adsız" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.

    BU YAZINI BENDE ALDIM HABERİNİZ OLSUN YORUM YAZANLAR ZORLANIYORDU İNŞALLAH BİR MAHSURU OLMAMIŞTIR

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık değişik ve güzel bir lezzet olmuş, sunum da harika.Baklayı herkes sevmez ama ben çok severim, bu şekilde denemeğe değer, afiyetler olsun canım, sevgilerimle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim.
    Bayilirim baklaya.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...