Çalı, boncuk, Ayşe kadın vb. pek çok cinsi vardır.
Ben en çok çalı fasulyeyi severim.
Dible, dizme, zeytinyağlı, tereyağlı gibi tariflere Çalı fasulye çok yakışır.
Zeytinyağlı taze fasulyeyi çalı fasulyesinden ve mutlaka ortasından keserek yaparım.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 kilo çalı cinsi taze fasulye,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
Zeytinyağı, tuz.
TARİFİ;
Fasulyeyi yıkayıp, süzün.
Baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Keskin bir bıçakla yukarıdan aşağıya ortadan kesin.
Çalı fasulyenin boyu çok uzun olduğu için ortasından 2-3 defa kesmeniz gerekebilir.
Not;
Bu tarifi çalı fasulye dışında diğer fasulye cinsleri ile de yapabilirsiniz.
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Domateslerin üzerine kestiğiniz fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyeleri biraz kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Pişen fasulyeyi dinlendirip, soğuttuktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"