Taze fasulye yaz aylarının vazgeçilmez sebzesidir.
Çalı, boncuk, Ayşe kadın vb. pek çok cinsi vardır.
Ben en çok çalı fasulyeyi severim.
Dible, dizme, zeytinyağlı, tereyağlı gibi tariflere Çalı fasulye çok yakışır.
Zeytinyağlı taze fasulyeyi çalı fasulyesinden ve mutlaka ortasından keserek yaparım.
"Afiyetle Kalın"
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE;
Malzemeler;
1 kilo çalı cinsi taze fasulye,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
Zeytinyağı, tuz.
TARİFİ;
Fasulyeyi yıkayıp, süzün.
Baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Keskin bir bıçakla yukarıdan aşağıya ortadan kesin.
Çalı fasulyenin boyu çok uzun olduğu için ortasından 2-3 defa kesmeniz gerekebilir.
Not;
Bu tarifi çalı fasulye dışında diğer fasulye cinsleri ile de yapabilirsiniz.
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Domateslerin üzerine kestiğiniz fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyeleri biraz kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Pişen fasulyeyi dinlendirip, soğuttuktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"
24 Ağustos 2010 Salı
23 Ağustos 2010 Pazartesi
KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
Bu salatayı çok seviyorum.
Fakat yazın fırının sıcaklığını çekmemek için ocakta közlüyorum ve patlıcanları ocakta közlemek bana biraz zahmetli geliyor.
Yinede bu salata yazın sıcak günlerinde sık sık masamızda yer aldı.
Közlenmiş patlıcan salatasını sade olarak yada sarımsaklı yoğurtla karıştırarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI;
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
3 adet kırmızı biber,
5 adet sivri biber,
1 adet domates,
5-6 dal maydanoz,
2 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz,
İsteğe bağlı sirke.
TARİFİ;
Patlıcanları yıkayıp, çatalla etrafını delin.
Ocağın üzerinde patlıcanları çevire çevire yumuşayıncaya kadar közleyin.
Közlenen patlıcanların üzerine bez örterek biraz soğumasını bekleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun.
Ben patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra musluğun altında yıkayıp, suyunu çıkarması için hafifçe sıkıyorum.
Kırmızı biberleri közleyip, kararan zarını soyup, yıkayın.
Domates ve sivri biberleride közleyip, közlenen bütün sebzeleri ve maydanozu doğrayın.
Tuz, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı sirke) ile salatanın sosunu hazırlayın.
Salatanın sosunu ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Not;
Yoğurtlu yapmak için sos malzemesine sirke yerine yoğurt ekleyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Kastamonu'nun sahil şeridindeki şirin ve güzel ilçelerinden Abana'ya ait resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Abana 2010
Fakat yazın fırının sıcaklığını çekmemek için ocakta közlüyorum ve patlıcanları ocakta közlemek bana biraz zahmetli geliyor.
Yinede bu salata yazın sıcak günlerinde sık sık masamızda yer aldı.
Közlenmiş patlıcan salatasını sade olarak yada sarımsaklı yoğurtla karıştırarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI;
Malzemeler;
1 kilo patlıcan,
3 adet kırmızı biber,
5 adet sivri biber,
1 adet domates,
5-6 dal maydanoz,
2 diş sarımsak, zeytinyağı, tuz,
İsteğe bağlı sirke.
TARİFİ;
Patlıcanları yıkayıp, çatalla etrafını delin.
Ocağın üzerinde patlıcanları çevire çevire yumuşayıncaya kadar közleyin.
Közlenen patlıcanların üzerine bez örterek biraz soğumasını bekleyin.
Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun.
Ben patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra musluğun altında yıkayıp, suyunu çıkarması için hafifçe sıkıyorum.
Kırmızı biberleri közleyip, kararan zarını soyup, yıkayın.
Domates ve sivri biberleride közleyip, közlenen bütün sebzeleri ve maydanozu doğrayın.
Tuz, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı sirke) ile salatanın sosunu hazırlayın.
Salatanın sosunu ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Not;
Yoğurtlu yapmak için sos malzemesine sirke yerine yoğurt ekleyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Kastamonu'nun sahil şeridindeki şirin ve güzel ilçelerinden Abana'ya ait resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Abana 2010
20 Ağustos 2010 Cuma
MANTI
Mantı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birisidir.
Sevmeyen neredeyse yok gibidir.
Yapımı her yöreye, her yapana göre farklılık gösterebilir.
Memleketim Kastamonu'da karelerin büyük kesilip, içine et yerleştirilerek yapılan
"Kulaklı Makarna" adında bir çeşidi vardır.
Hamurla uğraşmak, kareleri tek tek kapatmak zor olsada, mantı tam bir ziyafet yemeğidir.
"Afiyetle Kalın"
Sevmeyen neredeyse yok gibidir.
Yapımı her yöreye, her yapana göre farklılık gösterebilir.
Memleketim Kastamonu'da karelerin büyük kesilip, içine et yerleştirilerek yapılan
"Kulaklı Makarna" adında bir çeşidi vardır.
Hamurla uğraşmak, kareleri tek tek kapatmak zor olsada, mantı tam bir ziyafet yemeğidir.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)