24 Ağustos 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Taze fasulye yaz aylarının vazgeçilmez sebzesidir.
Çalı, boncuk, Ayşe kadın vb. pek çok cinsi vardır.
Ben en çok çalı fasulyeyi severim.
Dible, dizme, zeytinyağlı, tereyağlı gibi tariflere Çalı fasulye çok yakışır.
Zeytinyağlı taze fasulyeyi çalı fasulyesinden ve mutlaka ortasından keserek yaparım.
"Afiyetle Kalın"

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE;
Malzemeler;
1 kilo çalı cinsi taze fasulye,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
Zeytinyağı, tuz.
TARİFİ;
Fasulyeyi yıkayıp, süzün.
Baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Keskin bir bıçakla yukarıdan aşağıya ortadan kesin.
Çalı fasulyenin boyu çok uzun olduğu için ortasından 2-3 defa kesmeniz gerekebilir.
Not;
Bu tarifi çalı fasulye dışında diğer fasulye cinsleri ile de yapabilirsiniz.
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı koyup, küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Domateslerin üzerine kestiğiniz fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyeleri biraz kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Pişen fasulyeyi dinlendirip, soğuttuktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. Canımmm fasülyen ve patlıcanın hari
    ka görünüyor ellerine sağlık.Bere
    ketli iftarlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. nasıl da severim..ellerine sağlık canımmm

    YanıtlaSil
  3. Cok sever ve cok yaparim. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bende en çok çalıyı severim ..Yanlız şeker koymuyorsunuz farkettimde ..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık zeytinyağlı fasulye nefis görünüyor.Vaktim varsa acil işim yoksa ortadan kesip yaparım sanki o zaman tadı daha lezzetli oluyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Muhterem Hnaım;
    Zeytinyağlı taze fasülyeniz çookk güzel görünüyor ama söylemeden edemeyeceğim tabağınız ne kadar şirinn:)) hiç dayanamıyorum böyle şeylere:))

    YanıtlaSil
  7. Canim ellerine emeklerine saglik bir sanat eseri gibi duruyor fasüyle bukadar güzel görüne bilir ancak .gülde cok yakismis .Afiyetler olsun güzel iftarlar canim öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.
    Hayırlı iftarlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Aylin'e;
    Sevgili Aylin,
    Doğru farketmişsin, ben zeytinyağlı taze fasulyede şeker kullanmıyorum.

    Kalp kurabiye'ye;
    Sevgili Deniz,
    Bende güzel tabaklara dayanamayıp, hemen alıyorum.
    Tabağı Güral porselenden aldım.
    Aslında tabak servis tabağı değil, domatesten gülün olduğu yerde kupası var.
    Daha çok çayın-kahvenin yanında bir şeyler ikram edebilmek için tasarlanmış.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...