Bazı tariflerde bütün malzeme kızartılarak hazırlanıyor ama çok ağır olacağı için ben kızartmalı olan tarifleri tercih etmiyorum.
Bazen bu tarifi köftesini kızartarak, tencereye sıra ile dizerek ocakta pişiriyorum.
Bakınız;
Köfte Patlıcan Dizme
Not;
Bu tarifte bütün malzemeler çiğ olarak şişe dizilmiştir.
"Afiyetle Kalın"
PATLICAN KEBABI;
Malzemeler;
1 kilo büyük boy patlıcan,
Köfte için;
300 gram köftelik kıyma,
3-4 dilim bayat ekmek,
1 adet kuru soğan,
5-6 dal maydanoz,
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon,
Sosu için;
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz.
Ayrıca;
Çöp şiş, alüminyum folyo.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suyun içinde bekletin.
Daha sonra tuzlu suyun içinden sıkarak çıkarın.
Patlıcanları 1 parmak uzunluğunda kesin.
Köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
Çöp şişlere önce patlıcan sonra hazırladığınız köftelerden sıra ile dizin.
Şişleri fırın tepsisine dizin.
Salçayı 2 su bardağı su ile inceltin.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edin.
Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün.
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında pişirin.
Pişmesine yakın, üzerindeki alüminyum folyoyu kaldırarak köftelerin kızarmasını sağlayın.
"Afiyet Olsun"