11 Temmuz 2012 Çarşamba

SEMİZOTU TARİFLERİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü dosya konumuz;
Hafif ekşimsi tadı, saymakla bitmeyen faydaları, balık sevmeyenlerin Omega-3 dostu, yemeğinden daha çok salatası tüketilen mucize bitki, Semizotu.
1.resimde ki aşılı semizotu,
2.resimde ki yabani semizotudur.

10 Temmuz 2012 Salı

UĞUR BÖCEĞİ KANEPE

Muhterem'le Afiyetle
Bugünler de oldukça sıcak günler yaşıyoruz.
Üstüne birde nem eklenince nefes bile alamaz hale geliyoruz.
Tabii bu durumda ağır ve sıcak yemekler yemek aklımıza bile gelmiyor.
Hafif sebze yemekleri, yoğurtlu tarifler, salatalar, kahvaltılıklar en çok tercih ettiğimiz çeşit oluyor.
Bu tarifte göreceğiniz uğur böceği kanepelerini kahvaltı masalarına, çocuk davetleri ve doğum günlerine gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.
Yapması çok eğlenceli olduğu için çocuklarınızı yardıma çağırın, bu kanepeleri hazırlayarak çocuklarınızla birlikte güzel bir etkinlik gerçekleştirin.
"Afiyetle Kalın"


7 Temmuz 2012 Cumartesi

UNLU BÖREK

Unlu börek hazır yufka ile hazırlanan, yufkasını sarmadan önce un serpilen bir börek tarifi.
Yıllar önce Papatya Prenses (http://papatyaprenses.com/unlucitirborek/) ve pek çok blogda görmüştüm ama denemek kısmet olmamıştı.
Ben iç malzemesi olarak mantarlı bir iç hazırladım fakat patatesli içle daha dolgun börekler ortaya çıkıyor.
Yağ miktarı gözünüze çok görünmesin, un yağı emdiği için böreğin kuru kalmasını engelliyor.
"Afiyetle Kalın"