16 Kasım 2013 Cumartesi

GÜL REÇELİ ve GÜL MAYASI

 Muhterem'le Afiyetle
Gül reçeli tarifi vermek için uygun bir mevsim değil ama ben zaten bu reçeli taze gül yaprakları ile yapmadım.
Bu yaz hayatımda ilk defa gül mayasından haberim oldu, bu görmüş olduğunuz reçeli, gül mayası kullanarak hazırladım.
Bu arada, benim gül mayam beyaz gül mayasıymış, o yüzden rengi bu renk oldu.
İnşallah önümüzde ki yaz pembe veya kırmızı gül yaprakları ile gül reçeli hazırlarım.

12 Kasım 2013 Salı

KAHVALTI MASASI 32-KÖYDE AİLE KAHVALTISI (2)

Bu yaz köyde ki tatilimizde misafirlerin sayısına bağlı olarak büyük-küçük kahvaltı masaları hazırladım.
Mesela bu masayı hazırladığım gün eşimin 2 abisi ve kızkardeşi gelmişti, toplam 11 kişiydik.
Kahvaltı için bu yaz severek yaptığım kek kalıbında börek yaptım, salamlı milföy gülleri, patates-biber kızartması ve köyde en doğal haliyle bulunan domates-salatalık-maydanozla salata hazırladım.
Köyde ki maydanozların tül gibi incecik yapraklarına bayılıyorum, salatalarımda bol bol kullanıyorum.
Tatlı olarak kızımla birlikte irmikli bonbon hazırladık.
Sabah erkenden muhallebisini pişirdim, ben diğer hazırlıklarla uğraşırken kızımda yuvarlayarak bonbonları hazırladı.
Gül reçelini köyde pişirdim, köyde bulunduğumuz sürede kahvaltılarımıza eşlik etti, İstanbul'a dönerken reçelleri yanımda getirdim, şimdi burada ki kahvaltılarımız da yer alıyor.

6 Kasım 2013 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN SOSLU İRMİK TATLISI

 muhteremle afiyetle
Köyde muhteşem bir doğada yaşamanın iyi yanları olduğu gibi bakkal gibi alışveriş yapacağınız yerlere uzak olması gibi olumsuz yönleri de var.
Bu yaz köyde ki tatilimizde evden irmik ve sütü hiç eksik etmedim.
Misafir için alış verişe vaktiniz olmadığında ya da canınız tatlı çektiğinde elinizin altında malzeme varsa hiç uğraştırmadan hemen yapılan bu tarif benim kurtarıcım oldu.
Bazen arasına kakaolu bisküvi dizerek klasik irmik tatlısı hazırladım, bazen de meyve sosları ile servis yaptım.
Bazen de "irmikli bonbon" hazırladım.
Bizim köyde olduğumuz günler böğürtlenin en güzel mevsimiydi, evin çevresinden ve yol kenarlarından bol bol böğürtlen topladık.
Böğürtlenleri değerlendirmek için sos hazırlayıp, buzdolabına kaldırdım, bu tarz tatlılarıma  rengi ve tadı ile eşlik etti.
"Afiyetle Kalın"