Ibatech 2014 pasta fuarı geçtiğimiz hafta 10-13 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul'da Yeşilköy CNR Fuar merkezinde düzenlendi.
Ben başlıklarda ve yazılarımda kısaca pasta fuarı diyorum ama bu fuar tam anlamı ile bir gıda fuarı, ürünlerinin içinde pasta dışında ekmek, dondurma, çikolata ürünleri, teknolojileri ve ekipmanları da var.
Fuarın resmi ismi "7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri
Fuarı"
Bu fuar İstanbul'da 2 yılda bir yapılıyor, 6.sı geçen yıl Ankara'da düzenlenmişti.
14 Nisan 2014 Pazartesi
10 Nisan 2014 Perşembe
IBATECH 2014 PASTA FUARI AÇILDI!
Yemek Bloggerlerinin, Pasta-Çikolata-Dondurma düşkünlerinin merakla
beklediği, 2 yılda bir yapılan "IBATECH 7.Uluslararası Ekmek, Pasta,
Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı" bugün açıldı.
2008-2010-2012 yılında düzenlenen fuarları ziyaret etme fırsatını buldum.
Çektiğim resimleri Muhterem'le Afiyetle'de yayınlamıştım.
Kısmet olur da bu yıl da gidebilirsem bol bol resim çekmek ve yemek blogumda
paylaşmak istiyorum.
IBATECH 7.Uluslararası Ekmek, Pasta,
Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı
AÇILIŞ: 10:30 - 10 Nisan 2014 Perşembe (Bugün)
YER: İstanbul Fuar Merkezi/ Yeşilköy/ 1-2-3-4 Holl
Fuarın basın bildirimi;
TEKNOLOJİ VE LEZZETİ BULUŞTURAN FUAR AÇILIYOR
Ekmek ve Unlu Mamül Makinaları Sanayicileri Derneği EKMADER,
Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği GIDAKAT’ın desteklediği,
Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı
ve Avrupa’nın 3. büyük fırıncılık teknolojileri fuarı IBATECH 2014, 10-13 Nisan
tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 4.Holl’de kapılarını açıyor.
Türkiye’nin küresel anlamda en önemli oyunculardan biri
olduğu ekmek, pasta, dondurma ve çikolata teknolojilerine dair fuarın açılışını
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Kasım Piral gerçekleştirecek…
IBATECH 2014’de 15 farklı ülkeden 320 katılımcı yer alacak.
Fuarda; yüzde 80’e varan yağ tasarrufu sağlayan akıllı
fırınlar, tamamen el işçiliği ile tasarlanmış ve 2012 ambalaj şampiyonasında
altın madalya kazanmış pasta kutuları, Dünyada ilk defa üretilen elektrikli
kara fırın, mevcut ürünlere nazaran yüzde 50 daha az elektrik, su ve deterjan
harcayan endüstriyel bulaşık makineleri, yer alacak.
Bu ürünlere ek olarak IBATECH 2014’te Dünya çapında endüstriyel
mutfaklarda devrim yaratan geleneksel mutfak cihazlarının yerini tutarak,
alandan, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan pişirme cihazları, ekmek
fırınları için hijyenik su soğutma cihazları, içi dolgulu kurabiye yapan en
küçük makine, ekmeklerin taze, sıcak ve hijyenik şekilde saklanmasını
kolaylaştıran kağıt ambalajı ve paketleme makineleri de sergilenecek.
Drajeden elbise ve dev pasta fuarda ziyaretçilerin
beğenisine sunulacak.
7 Nisan 2014 Pazartesi
TRABZON HURMALI MUHALLEBİ
Trabzon hurması sonbahar ve kış meyvesidir, vakti tamamen geçmeden daha önce yaptığım hurmalı muhallebi tarifini vereyim.
Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.
Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.
Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.
Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.
Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.
Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)