Bugün tarifini vereceğim Kilis tava, nam-ı diğer tepsi kebabı iftar misafirleriniz için hem lezzetli, hemde pratik bir tarif.
Pratikliği köfteye şekil vermeden tepsiye yerleştirilmesinden geliyor.
El işçiliği olmadığı için çabucak hazırlanıyor.
Yağda kızartma olmadığı içinde sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Köfte ile hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"
KİLİS TAVA (TEPSİ KÖFTESİ);
Malzemeler; (26 santimlik yuvarlak tepsi için)
Köfte için;
750 gram köftelik kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş),
3 diş sarımsak (havanda dövülmüş),
6-7 dal maydanoz (incecik kıyılmış),
Tuz, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Üzeri için;
6-7 adet domates (ben cherry domates kullandım)
5-6 adet ince sivri biber,
1 adet kırmızı sivri biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 su bardağı su.
KİLİS TAVA TARİFİ;
Köftelik malzemeleri karıştırarak iyice yoğurun.
Yuvarlak bir fırın tepsisini (ben 26 santimlik bir tepsi kullandım) yağlayın.
Kiraz domatesleri, sivri biberleri yıkayın.
Domatesleri ikiye bölün tepside ki köftenin üzerine dizin.
Domateslerin arasına ortadan keserek sivri biberleri yerleştirin.
1 su bardağı suya, 1 yemek kaşığı salça, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve az tuz ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız bu salçalı sosu tepsiye dökün.
Köfte pişinceye kadar sebzelerin yanmaması için tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.
Sebzelerin kızarmasını isterseniz pişmesine 10 dakika kala üzerinde ki alüminyum folyoyu açabilirsiniz.
Pişen köfteyi dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
.jpg)
.jpg)
.jpg)