Yaz aylarını köyde ki evimizde geçiriyoruz.
Evimize 2012 yazında yerleştik, her yaz İstanbul'un sıcağından kaçacak bir liman oluyor bizim için.
Köyde de sık sık misafirlerim oluyor.
Misafirlerimi hava güzelse ve gündüzse balkonda ağırlıyordum.
Bakınız;
Kahvaltı Masası-24
Kahvaltı Masası-32
Kahvaltı Masası-34
Bu yıla kadar köyde kapımızın önü toprak olduğu için kullanamıyorduk.
Sürekli balkonu kullanıyorduk.
Bu yaz kapının önünü beton yapınca kapının önünü de kullanmaya başladık.
Balkona sığamadığımız daha kalabalık misafir gruplarımı artık kapının önünde rahat rahat ağırlayabiliyorum.
Beton döküp yerleri daha kullanışlı hale getirdik ama henüz çevre düzenlemelerimiz bitmedi.
İnşaallah önümüzde ki bahar ve yaz aylarında çevre düzenlemesinide yapıp, çiçeklerin arasında masalar kurarım.
7 Aralık 2014 Pazar
1 Aralık 2014 Pazartesi
KIRMIZI PANCAR PÜRESİ
Zaman su gibi akıp geçiyor, bugün yılın son ayına girdik.
Bir de bakmışsınız 2015 yılına girmişiz.
Zaman eskiye bakarak daha mı çabuk geçiyor, yoksa biz insanoğlu kendisini oyalayacak çok şey bulduğu için zamanı mı iyi kullanamıyoruz bilmem :(
Bugünkü tarifim kış aylarının en faydalı kök sebzelerinden olan kırmızı pancar püresi.
Et, köfte, tavuk gibi yemeklerin yanına püre yapacaksak genellikle bu patates püresi oluyor.
Peki farklı ve gözalıcı rengi ile pancar püresi yapmaya ne dersiniz?
Rengi kalbinizi fethedecek bir püre pancar püresi, tadı eğer pancarı ve o topraksı tadını seviyorsanız güzel.
Bu tarifte pancar tek başına değil, bir kaç tane de patates var.
Bu sebeple pancarın baskın tadı biraz hafifliyor.
Ben içine baharat atmadım ama karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları ekleyip, damak tadınıza göre tarifi tatlandırabilirsiniz.
Diğer pancar tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"
KIRMIZI PANCAR PÜRESİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
2 adet orta boy patates,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz.
PANCAR PÜRESİ TARİFİ;
Pancarı ve patatesin kabuklarını yıkayın.
İçi su dolu tencerede yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın.
Haşlanan pancarları ve patatesleri çatalla ezin.
Tuzunu, zeytinyağını ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Ezdiğiniz patates ve pancarı mutfak robotunda püre haline getirin.
Not;
Pancar lifli yapsından dolayı patates gibi pürüzsüz püre olmuyor, küçük parçalara bölünüyor.
Bu yüzden patatesle birlikte robottan çekerseniz pürüzsüz olur.
Hazırladığınız pancarı yemeklerin yanında yada cips gibi atıştırmalıkların yanında dip sos gibi kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Bir de bakmışsınız 2015 yılına girmişiz.
Zaman eskiye bakarak daha mı çabuk geçiyor, yoksa biz insanoğlu kendisini oyalayacak çok şey bulduğu için zamanı mı iyi kullanamıyoruz bilmem :(
Bugünkü tarifim kış aylarının en faydalı kök sebzelerinden olan kırmızı pancar püresi.
Et, köfte, tavuk gibi yemeklerin yanına püre yapacaksak genellikle bu patates püresi oluyor.
Peki farklı ve gözalıcı rengi ile pancar püresi yapmaya ne dersiniz?
Rengi kalbinizi fethedecek bir püre pancar püresi, tadı eğer pancarı ve o topraksı tadını seviyorsanız güzel.
Bu tarifte pancar tek başına değil, bir kaç tane de patates var.
Bu sebeple pancarın baskın tadı biraz hafifliyor.
Ben içine baharat atmadım ama karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları ekleyip, damak tadınıza göre tarifi tatlandırabilirsiniz.
Diğer pancar tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"
KIRMIZI PANCAR PÜRESİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
2 adet orta boy patates,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz.
PANCAR PÜRESİ TARİFİ;
Pancarı ve patatesin kabuklarını yıkayın.
İçi su dolu tencerede yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın.
Haşlanan pancarları ve patatesleri çatalla ezin.
Tuzunu, zeytinyağını ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Ezdiğiniz patates ve pancarı mutfak robotunda püre haline getirin.
Not;
Pancar lifli yapsından dolayı patates gibi pürüzsüz püre olmuyor, küçük parçalara bölünüyor.
Bu yüzden patatesle birlikte robottan çekerseniz pürüzsüz olur.
Hazırladığınız pancarı yemeklerin yanında yada cips gibi atıştırmalıkların yanında dip sos gibi kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
27 Kasım 2014 Perşembe
KURU SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI
Kurutulmuş sebze ile aranız nasıl?
Mutfağınızda kurutulmuş sebzeye yer verir misiniz?
Son yıllarda kurutulmuş sebze daha fazla talep edilir ve piyasada bulunur oldu.
Ben şahsen yemeklerimde özellikle çorba ve bulgur pilavında çok severek kullanırım.
Sebze kurusunu bugüne kadar hep çorba ve bulgur pilavında kullandım ama geçtiğimiz günlerde pirinç pilavı yaparken kullandım, sonuç şahane oldu.
Açıkçası bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim.
Tadı, piyasada satılan "çiftlik sebzeli" pilav harcında ki gibi oldu.
Eskiden o tarz pilav harçlarını kullanırdım ama günümüzün katkı maddesi ve M.S.G sorunu yüzünden artık bu tür ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum.
Mutfağınızda kurutulmuş sebzeye yer verir misiniz?
Son yıllarda kurutulmuş sebze daha fazla talep edilir ve piyasada bulunur oldu.
Ben şahsen yemeklerimde özellikle çorba ve bulgur pilavında çok severek kullanırım.
Sebze kurusunu bugüne kadar hep çorba ve bulgur pilavında kullandım ama geçtiğimiz günlerde pirinç pilavı yaparken kullandım, sonuç şahane oldu.
Açıkçası bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim.
Tadı, piyasada satılan "çiftlik sebzeli" pilav harcında ki gibi oldu.
Eskiden o tarz pilav harçlarını kullanırdım ama günümüzün katkı maddesi ve M.S.G sorunu yüzünden artık bu tür ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)