2 Aralık 2011 Cuma

SARI ERİK REÇELİ

yellow plum jam
Bu yıl pek çok meyveden reçel ve marmelat yaptım.
Hatta eşim ve kızım ocakta kaynayan reçel gördükçe "yine mi reçel?" demeye başlamışlardı.
Pek çoğu deneme amaçlıydı, o yüzden 1 veya 2 kilo meyve kullanarak hazırladım.
Hepsinin tadı, görüntüsü beni memnun etti ama ne yazık ki az ölçülerde yaptığım için şu anda evde 1 kavanoz bile reçel yok : )
1 kiloluk meyve ile en fazla 1 kavanoz reçel elde ediyorsunuz.
Şimdi en büyük hedefim portakallar bollaşınca bol bol portakal reçeli ve ayva reçeli yapmak.

30 Kasım 2011 Çarşamba

ETİMEK SALATASI

Etimek salatasının pek çok tarifi, süsleme ve sunumlarında ise çok emek verilerek hazırlanan nefis yöntemler var.
Ben Etimek'li salatamı hazırlarken iç malzemesi olarak tavuk ve kavrulmuş havuç kullandım.
Misafirlerim gelmeden önce masaya yerleştirmek istediğim için süslemesine fazla önem veremedim.
Bu salatanın menüsünde yer aldığı kahvaltı masasını görmek için, tıklayın.
"Afiyetle Kalın"
ETİMEK SALATASI;
Malzemeler;
1,5 paket Etimek,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
3 adet orta boy havuç,
4 su bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
3 diş sarımsak,
1 su bardağı mısır konservesi,
Yarım demet maydanoz,
1 adet cherry domates,
Tuz, karabiber, zeytinyağ.
TARİFİ;
Yoğurdun içine mayonez ve ezilmiş sarımsak ekleyin ve çırpın.
Etimekleri önlü-arkalı yoğurdun içine batırıp, tepsiye dizin.

Tavuk göğsünü haşlayıp, didin.
Didilmiş tavuk etlerini tepside ki etimeklerin üzerine yerleştirin.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Havuçları yıkayıp, dışını kazıyın.
Rendenin büyük tarafında rendeleyin.
Tavada az zeytinyağı ve tuz ile birlikte soteleyin.
Hazırladığınız havucu tavuk etlerinin üzerine yerleştirin.

En son tekrar etimekleri yoğurtlu karışıma bulayıp, havuçların üzerine dizin.
Salatanın üst tarafını yoğurtlu karışımla tamamen kaplayın.
Tepsinin üzerini kapatıp, etimekler yumuşayıncaya kadar 3-4 saat bekletin.
Ben salatamı gece hazırladım, sabah kahvaltıda servis yaptım.
Tam kıvamında yumuşamıştı.
Salatayı servis yapacağınız zaman, üzerine ince ince doğradığınız maydanoz serpin.
Tam ortasına mısır tanelerinden çiçek, cherry domatesten çiçeğin ortasını yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sonbahar en güzel hali ile şehrin her tarafını sardı.
Sonbahar gezilerimizin ikincisini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Kemerburgaz-Belgrad Ormanı

28 Kasım 2011 Pazartesi

CEZERYE-HAVUÇLU TOPLAR

Bu tarif Lezzet dergisinin 2010 Nisan sayısında yayınlanmıştı.
Hilal'in doğum gününde bonbon tarzı bir tatlı bulunsun diye son anda menüye eklemiştim.
O gün ilk defa yaptığım halde beni hiç mahcup etmedi.
Hazırlarken hemen kıvama geliyor ve çok lezzetli oluyor.
Bu tarifte havuç püresi bisküvi ile toparlanıyor, bir de muzlu bonbon tarifim var onu kek kullanarak hazırlıyorum, tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
CEZERYE-HAVUÇLU TOPLAR;
Malzemeler;
3 adet orta boy havuç,
1,5 paket petibör,
1 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tarçın,
Üzerine serpmek için;
Hindistan cevizi.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dışını kazıyıp, rendeleyin.
Su, şeker ve vanilya ile birlikte pişirin.
Soğuduktan sonra içine margarin, ceviz içi, tarçın ve bisküviyi ilave edip, yoğurun.
Not;
Cıvık bir hamur olursa kıvamını buluncaya kadar bisküvi ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
Not;
Elinizi ıslatırsanız daha kolay yuvarlayabilirsiniz.
Yuvarladığınız topları hindistan cevizine bulayın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bugünlerde gezi sayfamda İstanbul'da ki sonbahar görüntüleri olacak.
İlk gezimiz Yıldız Parkı'na, ayrıntılı resimleri görmek hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;