31 Aralık 2011 Cumartesi

MUTLU YILLAR!

 
Yeni yılınız kutlu olsun.
Rabbim hepimize önce sağlık, huzur, helal kazanç, hayırlı iş, aile saadeti nasip etsin.
Ülkemizi her türlü görünür, görünmez belalardan ve kazalardan, afetlerden, depremlerden, savaşlardan, fitne ve fesatlardan, provakatörlerden, fenalığı için uğraşanlardan korusun.
(Amin)
"Afiyetle Kalın"

 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Çamlıca Tepesinde Sonbahar konulu yazı dizimizin 2. ve son bölümünü görmek, hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;


26 Aralık 2011 Pazartesi

YAPRAK CİĞER

Sakatat olarak sadece ciğer ve yürek yiyebiliyorum.
Ciğeri bu şekilde hazırladığınız zaman dürüm döner gibi lavaş içinde sunabilirsiniz.

Diğer ciğer tariflerim için, bakınız;

Arnavut Ciğeri

Ciğer Yahnisi

Tavuk Ciğeri

"Afiyetle Kalın"

YAPRAK CİĞER;
Malzemeler;
500 gram dana veya kuzu ciğer,
Sıvı yağ, kekik, kırmızı pul biber, tuz.
Ayrıca;
Kişi sayısınca lavaş,
Kornişon turşu,
Taze soğan,
Roka yaprakları,
Domates.
TARİFİ;
Ciğeri suyun içinde ıslatıp, bir kaç saat bekletin.
Dışında ki zarı soyup, ince ince dilimleyin.
Kırmızı pul biber, kekik ve tuz ile harmanlayın.
Kızgın yağda kızartıp, sıcak sıcak servis yapın.
Dürüm olarak hazırlamak için;
Ciğerleri pişirdikten sonra lavaşın içinde temizlenmiş roka yaprakları, taze soğan, kornişon turşu, domates dilimleri ile birlikte dürüm yapın ve ayran ile birlikte servis yapın.

"Afiyet Olsun"

23 Aralık 2011 Cuma

AYVA REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Reçel tariflerime ayva reçelini eklemenin tam zamanı.
Bugünler ayvanın en bol ve güzel olduğu günler.
Ayva reçelini çocukluğumda annem yapardı, ben ise hayatımda ilk defa ayva reçeli yaptım.
Reçel pişerken çıkan koku beni taaa çocukluğuma kadar götürdü.