25 Ağustos 2008 Pazartesi

BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA

Bu tarif Sofra dergisinin Nisan sayısında yayınlandı, üstelik kapakta tarifin resmini kullanmışlardı.
Bazı tarifler vardır beni çok etkiler, gördüğüm anda "bunu mutlaka yapmalıyım ve yemeliyim" diye düşünürüm.
Hatta tadının neye benzediğini düşünüp, ağzımda hissederim.
Daha önce asma yaprağında enginar dolması ve kabak çiçeği dolmasında böyle hissettim.
Enginarı pişirdim ve tattım, kabak çiçeği dolmasını da bu sefer köye gidince denedim.
Bu tariftede böyle oldu, resmi görmem yetti.
Ben mutlaka bunu yapmalıyım dedim ve yaptım.
Tat olarak beni hayal kırıklığına uğratmadı, nefis bir tadı var.
Tarifte patlıcan kızartılmıyordu ama ben kızartarak yaptım, lezzeti ikiye katlandı.
Makarnaya salça değil, domates ekledim.
Patlıcana uyan mor renkli taze reyhan ile süsledim.
Bostan patlıcanı ile yaptığım diğer tarifler için bakınız;

Bostan Patlıcanı Oturtma

Patlıcan Burger

"Afiyetle Kalın"
BOSTAN PATLICANINDA KIYMALI MAKARNA;
Malzemeler;
3 adet bostan patlıcanı,
1,5 su bardağı yüksük makarna,
250 gram kıyma,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
1 adet kuru soğan,
Sıvıyağ,tuz,karabiber,kırmızı pul biber.
Yapılışı;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp,süzün.
Patlıcanları ikiye bölün ve kızgın yağda sertlikleri gidinceye kadar hafif kızartın.
Ayrı bir tencerede küçük doğradığınız soğanları 3-4 kaşık yağda kavurun.
Küçük doğranmış domates ve sivri biberi ekleyin.
Damak tadınıza uygun baharatları ekleyin.
Makarnayıda ekleyerek,iyice karıştırın.
Kızarttığınız patlıcanın içini biraz oyup,içine kıymalı makarnayı yerleştirin.
Ben başka bir işlem uygulamadan böyle servis yaptım.
Dergide ki tarifte servisten önce fırında biraz pişiriliyor.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Tarihi yapısı ve muhteşem evleri ile Safranbolu'yu tanımak, resimlerle gezmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Safranbolu.

7 yorum:

  1. Günaydın canım, harika bir sunum olmuş, çok güzel bir fikir, hele de patlıcan yemeyen çocuklara patlıcanı yedirmenin en güzel yolu.
    Bayıldım ben bu makarnaya, ellerine sağlık güzelim, öpüyorum, ailecek en içten sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Adsız12:55

    selam arkadaşım..patlıcanı bence makarnalı yapmak çok güzel bir fikir ..patlıcan sevmeyen oglum için harika bir tarif olmuş.eline saglık canım..güzel bir hafta dilerim.sevgiyle kalın.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  3. hayatım nasılsın. bende şimdi hamzayı uyuttum aldım kahvemi föpürdeterek içiyorum:) senin patlıcan burgere bayıldım o ne öyle tam yaz yemeği kıyması makarnası sebzesi hepsi içinde. tam emziren annelee göre. ellerine sağlık bidenem. esprileri için cem yılmazı kiraladım:) artık benim için çalışıyo:P çok öpcükler sana.

    YanıtlaSil
  4. benimyemeklerim.com14:45

    selam canım harika gözüküyor.ellerine sağlık.iyi haftalar diliyorum

    YanıtlaSil
  5. patlıcan makarna birarda dayanılmaz bir ikili olmuş doğrusu..ellerine sağlık.slmlar

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ve çekici görünüyor..Ramazan ayında yapıp sofraları şenlendirebiliriz..Ellerine sağlık Muhterem'ciğim..))


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar...
    Maşallah gene bir güzellik döktürmüşsünüz...
    Bizde patlıcan ve türevleri sevilir hele de ben...
    Sayfama bıraktığınız notta yazdıklarınza katılıyoruz. Bazı çözümler her müze için geçerli olmalı farkı anlayabilmek zor...
    Şimdi diğer sayfanıza gidiyorum detaylı olarak oraya yazacağım..
    Ailecek selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...