16 Şubat 2010 Salı

SOSLU BEYAZ LAHANA

Beyaz lahanaya bayılırım, ne şekilde pişerse pişsin seve seve yerim.
Bu tarifi sevgili arkadaşım Esin'in sayfasında görmüş ve hemen denemiştim.
Sosunda yer alan salça, sarımsak ve kuru nane haşlanmış lahanaya inanılmaz bir lezzet veriyor.
Tarifi ilk aldığımdan beri defalarca yaptım, her seferinde severek yedik.
Bu kış lahanayı hep bu şekilde hazırladım.
Not;
Esin, bu tarifi kısırın yanında ve limonlu olarak öneriyor.
"Afiyetle Kalın"

SOSLU BEYAZ LAHANA;
Malzemeler;
1 adet orta boy beyaz lahana,
Sosu için;
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı kuru nane,
5-6 diş sarımsak,
Tuz.

Tarifi;
Lahanayı iri parçalar halinde koparın.


Kaynayan suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın.


1 çay bardağı zeytinyağında, salça, kuru nane ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
İşte tam bu sırada çıkan koku size salatanın ne kadar lezzetli olacağının ip uçlarını veriyor : )


Sosun içine hazırladığınız lahanaları ekleyip, tuz serpin.
Sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştırın.
Servis tabağına yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. güzel bir lezzet olacağı kesin ..
    sanki turşu tadında gibi geldi bana ...
    elinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık her zamanki
    gibi harika çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. muhteremcim ellerine sağlık süper

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir tarifmiş denenmeli. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. bizim evde lahana pek yenmez.ama bir de bu şekilde deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. değişik ve güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Muhterem Hanım annemin tarifini beğenmenize çok sevindim :) Lahananın başka hiç bir yemeğini yemeyen bana bile harika geliyor bu yemek. Özellikle de kısırın yanında muhteşem oluyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. kapuskayı çok seven biri olarak bu halinide seveceğimi sanıyorum:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Muhteremcim ellerine sağlık,ben de
    nasıl olur acaba diye düşünmekteydim:)sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  10. canım ellerine sağlık nefis görünüyor ..sevgiler

    YanıtlaSil
  11. gerçekten harika bir tarif...çok sevilmeyen sebzelerin böyle güzel hallere sokulup yayınlanması çok hoşuma gidiyor..ev halkı değişik ve güzel bişeyler yiyorlar..

    ellerine sağlık..nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  12. Muhterem hanım bu tarifi bugün denedim ve hepimiz çok sevdik, lahanayı değerlendirmenin çok güzel bir yolunu daha öğrenmiş oldum sağolun..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...