Çikolatalı Rulo tarifini yemek dergisinin içinden çıkan Dr.Oetker tarif kitapçığında görüp, denedim.
Tarifte margarin kullanılmıştı, ben sıvı yağ kullandım.
Birde toz maya kullanılmıştı, ben yaş maya kullandım.
Pamuk gibi nefis bir tarif oldu.
Çay davetlerinizde kurabiye niyetine pişirebilirsiniz.
Resimleri tarifi ilk yaptığım zaman çektim.
2. yaptığımda ise biraz daha fazla çokokrem süreyim dedim ama her şeyde olduğu gibi fazla malzeme tarifi bozuyor.
İnce bir tabaka çokokrem işinizi görüyor, bol bol sürmeye hiç gerek yok.
Hamuru büyük açarsanız, ruloyu daha çok sarıp, daha güzel görüntü elde edebilirsiniz.
Tarifin ismi "Çikolatalı Rulo" fakat içine kakaolu fındık kreması sürüyoruz.
Bunun için Nutella, Çokokrem, Sarelle, hatta Bim'in kakaolu fındık kremasını da kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ÇİKOLATALI RULO;
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta, akı içine sarısı üstüne,
1 küçük paket kuru maya (10 gramlık) veya yaş maya (42 gramlık)
4 tatlı kaşığı toz şeker,
Bir çimdik tuz,
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 yada 4 su bardağı),
İç Malzemesi için;
250 gram çokokrem,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi.
ÇİKOLATALI RULO TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, bir çimdik tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 10 dakika bekletin.
Hamuru iki parçaya ayırın.
Yuvarlayarak pezileyin.
Un yardımı ile servis tabağından biraz daha büyük bir şekilde açın.
Sigara böreği saracakmış gibi üçgen kesin.
Mayalı hamur olduğu için üçgenleri küçük kesmenizde fayda var.
Kesilen üçgen parçaların üzerine ince bir tabaka halinde çokokrem sürün.
Üzerine öğütülmüş ceviz içi serpin.
Geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
10 dakika bekletip, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında pişirin.
Not;
Tarifte, elektrikli fırın ayarı olarak önceden ısıtılmış 180 derece, turbo fırın için 170 derece öneriliyor.
Not;
İsterseniz hamur parçalarını biraz daha büyük kesip, rulo yaptıktan sonra ay çöreği şeklinde de pişirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
31 Mayıs-14 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenlenen Geleneksel İsmek Feshane Sergisi'nden ilk resimleri görmek ve sergi hakkında ki izlenimlerimi okumak için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-14. İsmek Feshane Sergisi
Canımmmm ellerine sağlık tam benlik bir lezzet çikolatalı öpüyo
YanıtlaSilrum...
Çok hoş olmuş içinde kakaolu fındık kremasıda harika ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilSanırım yazdığım yorum gelmedi:( Misafirler için elle yoğrulmuş emek işi hamurişlerini çok tercih ediyorum. Bu lezzette süper. Benzeri ama asla ne görüntüsü ne de lezzetini tutamayacak şekilde milföyle denemiştim. Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Ellerine sağlık canım şahane duruyor sevgiler..
YanıtlaSilyapsam komşu kızı çikolata aşığı yağmur bayılır...ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik cok güzel görünüyor canim hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar kahvaltıyada yapılabilir
YanıtlaSilNutella etkinliğinde yaptığımız açmalar gibi enfes görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Hem çikolatalı hemde cevizli ufffff.Nefis görünüyorlar.Mutlaka deniyeceğim ama kilolar gidince.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Bu Nutellalar, Çokokremler beni benden alacak galiba:)..Muhterem ablacım çikolatalı rulo enfes görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle:).
aslı
Canım çok severim,ellerine sağlık,çok lezzetli göründüğü kesin,afiyet olsun..sevgilerrrrr...
YanıtlaSilÇikolatalı olunca hemen dikkatimi çekti. Çikolatanın inanılmaz çekim gücüne kapılmamak mümkün değil.Ellerine sağlık. Oldukça güzel görünüyorlar. Sevgilerimle.
YanıtlaSil