Enginarlı pilav yaparken enginarları ufak ufak doğrayıp, pilava ekleyebilirsiniz.
Ya da bu tarifte olduğu gibi bütün olarak tencereye yerleştirip maklube gibi tencereyi ters çevirerek servise hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ENGİNARLI PİLAV;
Malzemeler;
6 adet çanak şeklinde enginar,
Yarım limon,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Pilav için;
3 su bardağı pilavlık pirinç,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
6-7 dal dereotu, tuz.
ENGİNARLI PİLAV TARİFİ;
Enginarları yarım limon sıkılmış, zeytinyağlı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Haşladığınız sudan kaşıkla çıkarıp, pilavla birlikte pişireceğiniz tencerenin dibine içi yukarı bakacak şekilde dizin.
Not;
Haşlama suyunu sakın dökmeyin.
Pilav tenceresinde 1 kaşık tereyağ ve biraz sıvıyağı eritin.
İçine, ayıklayıp yıkayıp, iyice süzdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinçleri kavurun.
Kavrulan pirince kuş üzümünü, incecik doğradığınız dereotunu, üzerini biraz geçecek kadar enginarın haşlama suyunu ve tuzunu ilave edin.
Hazırladığınız pirinci diğer tencerede ki enginarların üzerine yayın.
Enginarlı pilavı kısık ateşte, hiç karıştırmadan ağır ağır pişirin.
Suyu az gelirse ilave edebilirsiniz.
Pilav piştiği zaman tencere ile kapak arasına kağıt havlu yerleştirip, 10-15 dakika dinlendirin.
Demlenen ve biraz soğumuş olan pilavı servis tabağına tencereyi ters çevirerek yerleştirin.
Not;
Pilavın düzgün çıkabilmesi için piştiği tencerede biraz soğuması gerekiyor.
Üzerini isterseniz sebzelerden kestiğiniz çiçeklerle süsleyebilir, ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
ekrana yapıştım adeta ellerine sağlık bayağı bir emek harcamışsın , bence bu lezzete değer selamlar
YanıtlaSilbahar gibi bir tablo olmuş sanki.
YanıtlaSilellerine sağlık..
Şahane görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilEn sevdiğim pilavlardan biridir enginarlı pilav. Ellerine sağlık. Çok da güzel süslemişsin maşAllah. İştah kabartıyor.
YanıtlaSil