07 Kasım 2012

KIRMIZI BİBER ÇORBASI

Kırmızı biberi çok severim.
Sebze yemeklerinde, bakliyat yemeklerinde, et yemeklerinde yemeğe renk vermesi için mutlaka kullanırım.
Çorba tarifini verirken kırmızı biberle hazırlanan çok tarifimin olmadığını düşünerek dosya hazırlamamaya, daha önce yaptığım tariflere link vermeye karar vermiştim.
Fakat tarifleri listelerken umduğumdan daha çok kırmızı biberli tarifler yayınladığımı fark ettim.
Onları da ayrıca dosya olarak yayınlayacağım.
Çorbaya gelirsek, bu çorbayı közlenmiş kırmızı biberle de yapabilirsiniz, ben haşlayıp zarını soyarak çorbada kullandım.
Havalar iyice soğumuşken, şifa ve C vitamini deposu kırmızı biberli çorbayı mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"
 
KIRMIZI BİBER ÇORBASI;
Malzemeler; 
5 adet orta boy kırmızı biber,
2 su bardağı su,
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, kırmızı pul biber.

TARİFİ;
Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarıp, yıkayın.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğiniz suda haşlayın.
Not;
Haşlanan biberlerin suyunu dökmeyin, çorbada kullanacağız.
Haşlanan biberleri soğuk suyun içine atın, zarını soyun.
Zarı soyulmuş biberleri küçük küçük doğrayın.
Tencereye tereyağı ekleyip, eritin.
Unu ilave edip, kavurun.
Biberleri haşladığınız sudan 2-3 bardak sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
Doğradığınız biberleri ve sütü de ilave edin.
Tuz, kırmızı pul biber serpin ve sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
El blenderi ile çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Servis yaparken, üzerine eritip kızdırdığınız tereyağ ve nane dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. hiç duymadığım bu çorbayı hemen yapma isteği duydum çünki kırmızı biberi çok severim çorbasınıda seveçeğim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Rengi çok güzel ,bende kırmızı biberi çok severim çorbası iyi bir fikirmiş eline sağlık,bu havalarda çok iyi gider...

    YanıtlaSil
  3. Nasıl güzel olmuştur şimdi o çorba.
    Zaten görüntüsünden besbelli:)
    Ellerine sağlık ablacım.
    Şifa olsun inşAllah..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  4. engiyle duruşuyla nefis bir çorba olmuş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Canım bende çok sever ve sık kullanırım.Çorbasıda süper olur ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı akşamlar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  7. Oy oy oy bayılırım.
    Ellerine sağlık arakadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Kırmızı biberi çok severim ama çorbasını ilk defa gördüm. Peki süt yerine tamamen su ile yapmak mümkün mü acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt ve un çorbaya kremamsı bir tat veriyor.
      Bazı tariflerde un ve süt yerine krema ekleniyor.
      Bence süt olmadan da yapılabilir fakat kıvam için un mutlaka olmalı.

      Sil
  9. Kırmızı biberi çok severim ama çorbasını ilk defa gördüm. Peki bu tarifi süt kullanmadan sadece su ile yapmak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  10. süt koymana ragmen rengi cok tatli duruyor .
    kismet ederse yaradan denerim insAllah kizim cok sever biberi
    sifa olsun ellerine bedenine
    selam ve dua ile canim

    YanıtlaSil
  11. madem güzel bende yapayım o zaman hem lezzet hem şifa deposu bu çorba ile bir taşla iki kuş vurmuş olurum:)))

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...