24 Haziran 2013 Pazartesi

ENGİNAR CACIĞI

 
Sıcak havalar, soğuk içecekler-yoğurtlu tarifler-saalata tarifleri verme zamanıdır.
Bugün tarifini vereceğim enginar cacığı sıcak havalarda tüketilebilecek en sağlıklı tariflerin arasında yer alıyor.
Bu tarifi bulabilirseniz körpe enginarla çiğ olarak hazırlayabilirsiniz.
Ne yazık ki ben her zaman körpe enginar bulamıyorum, o yüzden limonlu su da biraz haşladıktan sonra rendeleyerek kullanıyorum.
İçinde ayrıca salatalık olması, bir de sarımsaklı yoğurtla karıştırılması sayesinde çok lezzetli oluyor.
Enginar sevmeyenler bu soğuk ve yoğurtlu halini severek yiyebilirler.
Diğer enginar tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"



ENGİNAR CACIĞI;
Malzemeler;
2 adet enginar çanağı,
2 adet salatalık,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
2-3 dal dereotu,
Yarım limon,
Tuz, zeytinyağı.

ENGİNAR CACIĞI TARİFİ;
Enginarları  limonlu su da haşlayın.
Eğer körpe enginar bulabilirseniz çiğ olarak kullanabilirsiniz.
Haşlanan enginarları rendeleyin.
Salatalıkları iyice yıkayın kabuğunu soymadan rendeleyin.
Dereotunu incecik doğrayıp, enginar ve salatalığa ilave edin.
Sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
Ağız tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
1 su bardağı su iave edip, karıştırın.
Hazırladığınız cacığı kaselere paylaştırın.
Her kasenin üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. İşte budur aklına,emeğine sağlık canım olsa da yesemdedimşu saatte:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Offf süper. Bayıldım ve hemen yapacağım..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...