Pastırmalı patates, şarküteri ürünlerini hafta sonu daha rahat tüketebildiğimiz için özellikle Pazar kahvaltıları için çok güzel bir tarif.
Bu tarifi isterseniz küçük bir tepside, isterseniz sufle kaplarında porsiyonluk olarak hazırlayabilirsiniz.
Tarifi Feshane'de ki Kastamonu günlerinden aldığım Kastamonu pastırması ile hazırladım.
"Afiyetle Kalın"
PASTIRMALI PATATES;
Malzemeler;
5-6 Adet orta boy patates,
150 gram pastırma,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
Üzeri için;
Kaşar Peynir.
TARİFİ;
Patateslerin kabuklarını soyun, iyice yıkayıp ince ince dilimleyin.
Fırına giren bir tepsinin dibini yağlayın, ben Borcamın küçük boy oval fırın kabını kullandım.
Yağlanmış tepsiye dilimlenmiş patateslerin yarısını yerleştirin.
Üzerine tuz-kekik-nane serpin.
Pastırmanın üzerine patates dilimlerinin diğer yarısını dizin.
Tekrar üzerine tuz-kekik-nane serpin.
Not; Pastırmanın tuz oranının yüksek olduğunu hesap ederek tuzunu ekleyin.
Zeytinyağını patateslerin üzerine gezdirin.
Orta hararette ki fırında (180 derece) pişirmeye başlayın.
Patateslerin sertliği gidip, pişmeye başladığı zaman üzerine kaşar peynir dilimleri yerleştirin.
Tepsiyi tekrar fırına verin, kaşarlar eriyip biraz kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
mmmmm...
YanıtlaSilharika görünüyoorr..
pastırmam yok ama,sde haliyle yaparım inşallahh kahvaltıya nasipse yarın..
ellerine sağlık ablacım..
muhabbetle.
çok hoş görünüyor ellrinize sağlık , yarın kuzine sobamda deneyeceğim . lokum gibi olacağına inanıyorum şimdiden :)
YanıtlaSilBu ne kardeş ya. Bu insanı öldürür zevkten..ellerine sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık. Çok güzel görünüyor
YanıtlaSil