Özellikle taze asma yaprağının ekşiliği ile ekşi meyvelerin birleşimi muhteşem oluyor.
Erikli yaprak sarmadan sonra, vişneli yaprak sarmayı da denedim.
Vişne de asma yaprağına çok yakışıyor.
Vişneli yaprak sarmanın, vişne mevsimi geldiğinde ya da buzlukta ki vişnelerle tekrar tekrar yapılabilecek kadar keskin ve güzel tadı var.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
Yarım kilo taze asma (üzüm) yaprağı,
Yarım kilo vişne,
1 adet limon,
İç malzemesi:
2 su bardağı pirinç,
2 adet orta boy soğan,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
2 yemek kaşığı kuru nane,
Yarım çay bardağı kuşüzümü,
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,
1 yemek kaşığı dolma baharatı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
Pişirmek için;
1 çay bardağı zeytinyağ,
Tuz.
Taze asma yapraklarını yıkayıp, hafif haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın, zeytinyağında biraz pişirin.
Pirinci ayıklayıp yıkayın, tencereye ilave edin.
5-10 dakika pirinçleri kavurun.
Bütün baharatları, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ve tuzunu ilave edin.
Dereotu ve maydanozu ince ince doğrayıp ekleyin.
İyice karıştırarak ocağı kapatın.
Hazırladığınız iç malzemesi ile asma yapraklarını sarın.
Tencerenin en altına vişnenin yarısını yerleştirin.
Üzerine sardığınız yaprakları dizin.
En üstüne de vişnenin geri kalanını yerleştirin.
Vişnelerin daha çok rengini vermesi için, elinizle ovalayıp, sıkarak yerleştirebilirsiniz.
Zeytinyağı, tuz ve yarım limonun suyunu üzerine serpin.
2-3 su bardağı sıcak su ilave edin.
Vişnelerin üzerine ısıya dayanıklı bir tabak yerleştirin, kapağını kapatın.
Ocağın ısısını en düşük ayara getirin.
Ağır ağır pişirin.
Pişen yaprak sarmasının üzerinde ki tabağı kaldırın.
Bu şekilde biraz soğuttuktan sonra sarmaları ve vişneleri servis tabağına dizin.
Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
mmmmmm ekşi ekşi nefis eline sağlık:)))
YanıtlaSilkimbilir ne lezzetli olmuştur.ellerine saglık.
YanıtlaSildeğişik bir tarif,ama lezzetli olduğuna eminim.ellerinize sağlık..
YanıtlaSil