16 Eylül 2013 Pazartesi

DONDURMA KÜLAHINDA KEK

2013-2014 Eğitim-öğretim dönemi hepimize hayırlı olsun.
Benim çocuklarım büyüdüğü için okulla ilgim yok ama Türkiye'de okulların açılması demek ailelerin yaz tatilini bitirip, evine dönmesi demek.
Tatilin bitmesi demek, sayfalarımıza daha fazla ziyaretçi gelmesi demek : )
Çocuklar okulda olduğu için bilgisayar annelere kalacak demek : )
Bugünü kutlayalım ve çocukların çok seveceği bir tarif vereyim diye düşündüm.

Bu tarifi Temmuz başında yaptım ama yaz aylarında buralarda fazla kimse olmadığı için yayınını bugünlere bıraktım.
Çocukların, ruhu genç olanların bayılacağı bir tarif.
Geçen yıl Facebook'ta ki yemek sayfalarından birinde yapılışını anlatan resmini görünce "mutlaka yapmalıyım" diyerek not almıştım.
Çocuklarla ilgili davetlerde, çocuk doğum günlerinde yapabileceğiniz, masada çok şık duran bir tarif.
Süslemek için krem şanti kullandım ama isterseniz erimiş çikolata da kullanabilirsiniz.

Bu tarif için, altı düz olan dondurma külahı kullanmanız gerekiyor.
Ben Koska'nın 10'lu paketlerde satılan külahlarını kullanıyorum.
Merak etmeyin dondurma külahları fırın ısısına dayanıklı olduğu için yanmıyor.
Şimdi sizi, yapılış aşaması bol resimli  tarifle başbaşa bırakıyorum.
"Afiyetle Kalın"

DONDURMA KÜLAHINDA KEK;
Malzemeler; (20 adet külah için)
2 paket dondurma külahı (1 pakette 10 adet var)
3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
2,5-3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı damla çikolata,
Süslemek için;
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt,
Şeker hamurundan hazırlanmış kalpler, çiçekler ya da damla çikolata.

TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Un için 2 buçuk-3 bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Damla çikolatayı içine ekleyip, karıştırın.

 
Dondurma külahlarının fırında devrilmeden durabilmesi için alüminyum fırın kabından stant hazırlayabilirsiniz.
Ben büyük boy bulamadığım için  orta boy fırın kabında 2 adet hazırladım.
Külahları yerleştireceğim delikleri kabak dolması oyucusu ile açtım.
İşim bitince bu stantları her seferinde tekrar yapmamak için atmadım.

Külahları hazırladığınız deliklerin içine yerleştirin.

Külahların içine kek hamurundan yerleştirin.

Hazırladığınız içinde külah olan stantları fırın tepsisine yerleştirin.
Orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.

Süslemek için;
Soğuk sütle krem şantiyi çırpın.
Ucu tırtıklı şanti torbasına veya şırıngaya doldurup, keklerin üzerine şekilli olarak sıkın.
Not;
Krem şantinin erimemesi için süsleme işini servise yakın yapın.
Krem şantinin üzerini rengarenk şekerler, jelibonlar veya damla çikolata ile süsleyin.

Sunum için, pişirmek için kullandığınız alüminyum fırın kabının üzerini peçete ile kaplayarak kullanabilirsiniz.

Külahta kekin içinin pişmiş hali.

 "Afiyet Olsun"

15 yorum:

  1. Harikasin bayildim torunum icin hemen yapacagim
    Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Çocuklarım küçük olsaydı mutlaka denerdim,harika olmuşlar ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  3. çok güzel anlatım ve de fotoğraflar..ellerine sağlık harika olmuşlar..Stant fikri de çok güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Kızlarım bayılıyor buna.Ellerine sağlık ablacım.süper olmuşlar...

    YanıtlaSil
  5. Muhteren hanım çok güzel bir fikir bu,çocuklar çok sever,külahları ayakta durdurma fikrinizi de çok beğendim,
    ellerinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. çok akıllıca harika bir tarif olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuşlar çok güzel bir fikir ufak yumurcaklar için...
    Ellerine sağlık Muhterem Hanımcım....
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Çok şirin şeyler yapmışsın uzun uzun da resimlemişsin harika oldun eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sğlık dün akşam yabancı bir sitede gördüm.nasıl olur diye düşünürken yapılmış halini görmek çok güzel oldu.

    YanıtlaSil
  10. ne kadar yaratıcısın canım sen ya
    çocuklar bayılacaklar bu tarife
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. Bu nasıl bir şey böyle resimleri bile ağzımı sulandırdı bir de yanımda olsa ne yapardım bilmem. Bloğuma ben de beklerim. http://keceliislerdukkani.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık güzel ablam :)
    çok cici bir tarif olmuş :) çocukların doğum günü içinde harika bence :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Muhterem hanimcigim mini kulahlar recel koymanin disinda nasil degerlendire bilirim tesekkue ederim simdiden iyi aksamlar hanimefendi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası külahlara reçel koymuyorum bu yüzden şimdilik bir fikrim yok Zeynep, ama tuzlu bir şeyler koymak istersen kahvaltılık soslardan koyabilirsin.

      Sil
  14. Adsız16:24

    gercekten cok guzel olmus iyki yazmissiniz. tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...