27 Ekim 2016 Perşembe

TRABZON HURMALI BONBON

cennet elması
Trabzon hurması yani diğer adı ile Cennet elmasının tam mevsimindeyiz.
Sonbaharın bu göz alıcı meyvesi ile geçtiğimiz günlerde bir kaç tarif hazırladım.
Kısmetse tariflerini buradan paylaşacağım.
Bugünkü Trabzon hurmalı tarifim, her meyveye uygulanabilen, evde ki olgunlaşmış kalmış meyveleri,  bisküvi ve kekleri değerlendirmenin en tatlı yolu olan bonbon : )
Bonbon hazırlarken içine meyveyi toparlayacak bisküvi veya kek eklenir.
Bisküvi olarak genellikle petibör kullanılır ama ben bu tarifte en sevdiğim bisküvi olan Eti Cin kullandım.
Eti Cin portakallı aroması ile bonbona farklı bir lezzet verdi.
Trabzon hurması ile başka ne yapabiliriz? derseniz, bakınız;

Trabzon Hurmalı Top Kek

Trabzon Hurması Marmelatı

Trabzon Hurmalı Muhallebi

Trabzon Hurmalı Milkshake

"Afiyetle Kalın" 


Diospyros kaki
TRABZON HURMALI BONBON;
Malzemeler;
1 adet olgun Trabzon Hurması,
2 yemek kaşığı toz şeker,
2 Paket Eti cin  veya petibör bisküvi,
3 yemek kaşığı labne peynir,
1 adet limonun rendelenmiş kabukları,
2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz içi, tarçın.
Üzeri için;
Hindistan Cevizi,
Kakaolu Pasta Süsü (Sprinkles)

persimmon recipes
TRABZON HURMALI BONBON TARİFİ;
1-Trabzon hurmasını yıkayıp, kabuğunu soyun, çatalla iyice ezin veya robotta parçalayıp püre haline getirin.
2-Hazırladığınız püreye 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edin, 5-6 dakika pişirin.
Bisküvileri elinizle veya mutfak robotu ile iyice ufalayın.
3-Pişirdiğiniz hurmaya, öğütülmüş ceviz içini, bisküvileri, limon kabuklarını, labne peyniri ve tarçını ilave edip yoğurun.
Kullandığınız hurmanın sulu olamasına ve büyüklüğüne bağlı olarak kullanacağınız bisküvi miktarı artabilir veya azalabilir.
Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.
Not;
Hazırladığınız hamuru biraz dinlendirirseniz daha rahat çalışırsınız.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Not;
Ellerinizi hafifçe ıslatırsanız bonbonları daha kolay yuvarlayabilirsiniz.
Bir tabağın içine hindistan cevizi, başka bir tabağa da kakaolu pasta süsü (Sprinkles) serpin, hazırladığınız bonbonları hindistan cevizinin ve kakaolu pasta süsünün üzerine yerleştirip, tabağı sallayarak bonbonların her tarafına bulanmasını sağlayın.
4-Hazırladığınız bonbonları servis tabağına dizip biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

cennet elması
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...