Bayram tatilini biraz uzatınca buraya dönüşümde biraz gecikmiş oldu.
Blog güncellemeleri gecikince mevsimlik tariflerimde gecikmiş oluyor.
Mevsim meyve ve sebzeleri ile yapılan tariflerin tarifini yapmak isteyenlerin malzemeleri temin edebilmesi için zamanı dışında vermek istemiyorum.
Bu sebeple peş peşe yazlık meyve ve sebzeleri ile hazırlanan tarifleri yayınlayacağım.
Gelelim bugünkü tarifimize, bugün son sıcak havaları değerlendirerek dondurma tarifi vermek istiyorum.
Daha önce tarifini verdiğim ev yapımı dondurmalarımı hep yoğurt ile hazırlamıştım.
Artık ev yapımı dondurmada yoğurt değil labne peyniri kullanıyorum.
Kıvamı daha kremamsı ve lezzeti daha güzel oluyor.
Labne peyniri ile mutlaka ev dondurması yapmanızı öneririm.
Taze incir ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
İNCİRLİ DONDURMA;
Malzemeler;
3 adet olgun taze incir,
3 tepeleme yemek kaşığı labne peyniri,
1 poşet krem şanti,
5 yemek kaşığı süt,
4 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi.
İNCİRLİ DONDURMA TARİFİ;
İncirleri yıkayın, sap kısmını kesin.
Kabuklarını soymadan 4 parçaya bölün.
Mutfak robotunun içine yerleştirin.
Robotun içine labne peyniri, krem şanti, süt, vanilya, pudra şekerini ilave ederek karıştırın.
Karışımı robottan çekip pürüzsüz hale getirdikten sonra dövülmüş ceviz içini ilave edin.
Not;
Cevizin daha fazla ufalanmaması için sadece kaşıkla karıştırın, asla robotta çırpmayın.
Dondurma kalıplarına hazırladığınız dondurma karışımını paylaştırın.
İçinde ki hava kabarcıklarının gitmesi için tezgaha 1-2 kere vurun.
Dondurma kalıplarının çubuklarını takın.
Derin dondurucuda en az 5 saat bekletin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...