21 Şubat 2014 Cuma

YUMURTALI ISPANAK

Spinach with Eggs
Ispanakla çeşit çeşit tarifler verip, klasik yumurtalı ıspanak tarifini vermemek ıspanağa ve ıspanak severlere haksızlık olur.
Hemen hemen her evde ıspanak pişer, en çok kıymalı-pirinçli sulu yemeği tercih edilir.
Fakat yumurtalısı da vazgeçilmezdir, hele bir de börek yaparken artan kavrulmuş ıspanağınız varsa az vakitte hazırlanıp, can kurtarandır.
İsterseniz fırın tepsisinde fırında, yada geniş tabanlı karnıyarık tenceresinde ocakta pişirebilirsiniz.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

Spinach with Eggs
YUMURTALI ISPANAK;
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak,
1 adet soğan yada varsa pırasanın yeşil yaprakları,
Kişi adedince yumurta,
Zeytinyağı, kırmızı pul biber, tuz.

Spinach with Eggs
YUMURTALI ISPANAK TARİFİ;
Ispanakları ayıklayın, saplarını ince ince, yapraklarını kalın kalın doğrayın.
İyice yıkayarak, süzün.
Ispanak süzgecin içindeyken üzerine kaynar su dökün.
Not;
Ispanağınız kuzu ıspanaksa kaynar su dökmenize gerek yok ama büyük yapraklı tadı buruk olan ıspanakla yapacaksanız kaynar su dökün.
Tencerede küçük dopradığınız soğanları veya ince ince doğradığınız pırasa yapraklarını kavurun.
Üzerine ıspanakları ve tuzu ekleyip, ıspanakları kavurun.
Su eklemenize gerek yok, yıkadığınız zaman üzerinde kalan su yeterli olacaktır.
Pişen ıspanakların üzerine kişi sayısına göre birer yumurta kırın
Yumurtanın üzerine biraz tuz serpin, sarısının üzerine 1 yemek kaşığı su dökün.
Not;
Yumurtanın üzerine dökeceğiniz 1 kaşık su sarısının üzerinde beyaz bir tabaka oluşmasını sağlayacaktır.
Tencerenin kapağını kapatarak pişirin.
Yumurtalar pişince yemeğiniz hazır demektir.
Sıcak sıcak servis yapın, isteğe bağlı yumurtanın üzerine kırmızı pul biber veya karabiber serpin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...