Taze fasulyeyi en çok hanımlar severek tüketiyor diye düşünüyorum, beylerin favori yaz sebzesi kesinlikle patlıcan :)
Bizde eşim taze fasulye etliyse daha çok severek yer, zeytinyağlı taze fasulyeyi yemek olarak saymaz, salata niyetine tüketir.
Fasulyeyi zeytinyağlı pişirirsem ortasından bıçakla keserek inceltirim.
Etli pişirdiğim zaman bütün olarak sadece ortasından kırarak pişiriyorum.
"Afiyetle Kalın"
Taze fasulye ile hazırladığım diğer tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
ETLİ TAZE FASULYE;
Malzemeler;
300 gram kuşbaşı et,
1 kilo taze fasulye,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı Zeytinyağı,
Tuz.
ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ;
Fasulyenin baş kısımlarını koparıp, kılçıklarını çıkarın.
Ortasından kopararak ikiye ayırın.
İyice yıkayıp süzün.
Tencereye etleri koyun, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Eğer etler çok sertse 1 su bardağı su ekleyin biraz daha pişirin.
1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin, küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın ve soğanlara ekleyin.
1 tatlı kaşığı salçayı da ilave edin.
Üzerine fasulyeleri ekleyip, tuzunu atın.
Fasulyelerle birlikte biraz kavurduktan sonra 2 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
S.A.:-)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Geçtiğimiz hafta benim de canım böyle çekti:-) ve pişirdim şimdi burda görünce de güldüm kendi kendime :-) hem kan bağı,hem can bağım ellerine sağlık .Hep afiyette kal:-) afiyet'le kal;-)
Canım ablam, sağolasın :)
SilBende etli taze fasulyeyi çok severim :)