Çok şükür ( bamya hariç) sebzelerle aram iyidir, hiç birini seçmeden ayırt etmeden pişiririm yerim.
Pek rağbet görmeyen sebzeleri de bir şekilde farklı hazırlayarak tadını veya görüntüsünün daha kolay yenebilir olmasına çalışırım.
Sebzeleri çocuklara en iyi yedirmenin yolu ise ya köfteli bir şekilde pişirmek, ya da makarna ile birlikte pişirmek.
Daha önce bahsetmiştim, ben hemen hemen her sebzeyi fırın makarna olarak pişiririm.
Brokoliyi de daha önce fırın makarna olarak hazırlamıştım ama bu tarif görsel olarak çok daha güzel oldu.
Bu tarifi hazırlarken yıllar önce tarifini verdiğim "sepet makarna" tarifini örnek aldım.
Sepet makarna büyük bir kaseye makarna dizilerek hazırlanıyor, ben bu tarif için tek kişilik kağıt muffin kapları kullandım.
Eğer kağıt muffin kaplarınız yoksa cam krem karamel kaplarını da kullanabilirsiniz.
Brokoli ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
MAKARNA KASESİNDE BROKOLİ;
Malzemeler;
Yarım paket çubuk fırın makarna,
Yarım kilo brokoli,
1 su bardağı ufalanmış sert beyaz peynir,
Beşamel sos için;
1,5 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Ayrıca;
Kağıt muffin kapları veya cam krem karamel kapları.
MAKARNA KASESİNDE BROKOLİ TARİFİ;
Fırın makarnayı kırmadan bütün olarak tuzlu su da hafif diri (al dante) olacak şekilde haşlayın, süzün.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Azar azar sütü ilave edin, tuzunu ekleyin, topaklanmaması için iyice karıştırın.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Azar azar sütü ilave edin, tuzunu ekleyin, topaklanmaması için iyice karıştırın.
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Eğer temiz olmadığını düşünüyorsanız bir kase su ve sirke karışımının içinde 15-20 dakika bekletip, yıkayıp süzün.
Kaynar tuzlu suyun içinde sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra süzün, hemen soğuk suyun içine dökün, tekrar iyice süzün.
Eğer temiz olmadığını düşünüyorsanız bir kase su ve sirke karışımının içinde 15-20 dakika bekletip, yıkayıp süzün.
Kaynar tuzlu suyun içinde sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra süzün, hemen soğuk suyun içine dökün, tekrar iyice süzün.
Bu kısım biraz sabır istiyor.
Muffin kaplarının içini fırın makarna ile döşeyin.
Gelişi güzel değil de özenle döşerseniz makarnayı kalıptan çıkardığınız da çok daha şık bir görüntüsü olur.
Makarna ile döşediğiniz kalıbın tam ortasına bir küçük demet brokoli yerleştirin.
Hazırladığınız makarnaları önceden ısıttığınız, orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Çok önemli not;
Pişen makarnayı dağılmadan muffin kalıbının içinden çıkarmak, dağılmadan servis yapabilmek için kalıbının içinde en az 1 saat dinledirin.
İsterseniz kalıplarından çıkarmadan da servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...