Bugün Vişne mevsimine uygun, sıcak yaz günlerinde hemen yapılabilecek pratik bir tarifim var.
Milföy ile iki çeşit hazırladığım bu tarifin içine, irmikli muhallebi ve vişne yerleştirdim.
Bir kısmını küçük boy ve bohça şeklinde, diğer kısmınıda daha büyük ve üzerini keserek hazırladım.
Hangisini daha çok sevdiğimi sorarsanız, büyük olan ve üzeri kesilen görüntü olarak çok daha güzel oluyor.
Yapım aşamalarını resimli olarak hazırladım, kolaylıkla yapabilirsiniz.
Bu tarifi vişne yerine, şeftali-erik gibi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz.
Ben birde balkabağı ile yapıyorum, kış aylarında onunda tarifini buraya ekleyeceğim.
Vişne ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
VİŞNELİ, İRMİKLİ MİLFÖY;
Malzemeler;
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne,
Yarım paket milföy,
İrmikli Muhallebi İçin;
1,5 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı irmik,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı vanilya,
Mevsimine göre; Limon veya portakal kabuğu rendesi.
VİŞNELİ, İRMİKLİ MİLFÖY TARİFİ;
Bu tarif için kullanacağınız vişnelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra rengini daha iyi vermesi için ortadan ikiye bölün.
Bu tarifi yaparken taze vişne mevsiminde değilseniz, dondurucuda bulunan vişneleri de kullanabilirsiniz.
Milföyde kolay katlama yapabilmek için yumuşamasını bekleyin.
İrmikli muhallebiyi yapmak için;
Sütün içine irmik, toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Limon veya portakal kabuğu rendesini ilave edin.
Kısık ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra kabuk bağlamaması için ya sürekli karıştırın, yada üzerini örtün.
1. Milföyü tezgaha serin, küçük boyda milföy yapmak için 8 parçaya bölünecek şekilde kesin.
2. Her bir parçanın üzerine 1 çay kaşığı irmikli muhallebi yerleştirin.
3. Muhallebinin üzerine vişne yerleştirin.
4. Milföyü mantı kapatır gibi bohça şeklinde katlayıp, kapatın.
Büyük boyda yapmak için; (benim tercihim kesinlikle bu model)
1. Tam boy olan milföyü ortadan ikiye kesin, çekirdekleri çıkmış, bir kaç parçaya ayrılmış vişneleri milföyün ortasına yerleştirin.
Not; Bu modelde vişnelerin görünmesi için önce vişne sonra muhallebi konuluyor.
2. Vişnelerin üzerine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyun.
3. Yine bohça şeklinde katlayın, alt tarafını çevirin.
4. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine hazırladığınız milföyleri dizin, tam ortasını mutfak makası ile + artı şeklinde kesin.
İsterseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz, ben sürmeden pişirdim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Servis için üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
güzelmiş Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim 🙂
Sil