YE#14 MAKARNA TARİFLERİ;
Yaşasın!
Sonunda bende yemek etkinliklerine katılıyorum.
Muhterem'le Afiyetle olarak, blog aleminde 3. ayımı doldurdum.
Sütlü tatlılar etkinliği geçti, salatalar etkinliği geçti bir fırsatını bulup (birde acemilik) bir türlü katılamadım.
Bu sefer ne olursa olsun şeytanın bacağını kırıp, bu etkinliğe katılacağım dedim.
İnşallah bundan sonraki etkinliklere bir aksilik olmadan katılabilirim.
Makarna etkinliğine Lezzet dergisinden bir tarifle katılıyorum.
Bir de yıllar önce Sana yağın kuponla verdiği bir kitaptan öğrendiğim Bodrum Makarnası tarifiyle, "Peynir gemisi" blogundan Elvan'a konuk oluyorum.
"Afiyetle Kalın"
15 Eylül 2006 Cuma
13 Eylül 2006 Çarşamba
ARMUT TATLISI
Bu yaz tatil için memlekete gittiğimizde, köyümüzü de ziyaret ettik.
Bazı meyveler henüz olmamıştı.
Ağaçta görüpte henüz olmadığı için yiyemediğimiz armut, elma, üzüm, kivi gibi meyvelerin resimlerini çektik ve bırakıp geldik.
Geçen hafta, sağ olsun eşimin abisi bize bir koli içinde armut ve erik göndermiş.
Yazın görüp imrenerek baktığımız meyveler, olgunlaşıp olduğunda gelip bizi buldu.
Gelen armutları biraz farklı değerlendirmek istedim.
"Armut tatlısı yapayım ama bütün olsunlar, içine ne ekleye bilirim, nasıl süsleye bilirim?" derken bu tarif ortaya çıktı.
Umarım sizde beğenip denersiniz.
Fazla şeker yok, çok da hafif üstelik.
*Armutların dalında ki halini görmek için tıklayın.
"Afiyetle Kalın"
ARMUT TATLISI;
Malzemeler:
5 adet büyük boy armut,
1 paket vanilyalı puding,
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi,
3 adet kuru kayısı,
Pudingi pişirmek için;
Geçen hafta, sağ olsun eşimin abisi bize bir koli içinde armut ve erik göndermiş.
Yazın görüp imrenerek baktığımız meyveler, olgunlaşıp olduğunda gelip bizi buldu.
Gelen armutları biraz farklı değerlendirmek istedim.
"Armut tatlısı yapayım ama bütün olsunlar, içine ne ekleye bilirim, nasıl süsleye bilirim?" derken bu tarif ortaya çıktı.
Umarım sizde beğenip denersiniz.
Fazla şeker yok, çok da hafif üstelik.
*Armutların dalında ki halini görmek için tıklayın.
"Afiyetle Kalın"
ARMUT TATLISI;
Malzemeler:
5 adet büyük boy armut,
1 paket vanilyalı puding,
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi,
3 adet kuru kayısı,
Pudingi pişirmek için;
2 su bardağı süt,
Armutları pişirmek için;
Armutları pişirmek için;
3 yemek kaşığı toz şeker.
Üzeri için;
Üzeri için;
Yarım paket Dr.Oetker meyvalı sos,
Süslemek için;Nane yaprakları
TARİFİ:
Armutları alacalı soyun.
Çekirdeklerini kabak oyacağı ile fazla oymadan çıkarın.
Tencereye yerleştirip, üzerilerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin.
1 su bardağı su ekleyip, 5 dk kaynatın, fazla kaynamasın armutları çok yumuşatıyor.
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirin.
Servis tabağını dibine pudingin yarısını dökün.
Üzerine armutları yerleştirin.
Geri kalan pudingi, küçük doğradığınız kuru kayısıları ve çekilmiş cevizleri karıştırıp
krema sıkacağına doldurun.
Süslemek için;Nane yaprakları
TARİFİ:
Armutları alacalı soyun.
Çekirdeklerini kabak oyacağı ile fazla oymadan çıkarın.
Tencereye yerleştirip, üzerilerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin.
1 su bardağı su ekleyip, 5 dk kaynatın, fazla kaynamasın armutları çok yumuşatıyor.
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirin.
Servis tabağını dibine pudingin yarısını dökün.
Üzerine armutları yerleştirin.
Geri kalan pudingi, küçük doğradığınız kuru kayısıları ve çekilmiş cevizleri karıştırıp
krema sıkacağına doldurun.
Ucuna duy takmayın.
Krema sıkacağı ile armutları doldurun.
Üzerine meyvalı sosu pişirip dökün.
Nane yaprakları ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
Krema sıkacağı ile armutları doldurun.
Üzerine meyvalı sosu pişirip dökün.
Nane yaprakları ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
12 Eylül 2006 Salı
FASULYE DİBLESİ
Yaz bitmeden yine fasulye tarifi.
Konuya geri dönelim.
Fasulye diblesini ben çalı fasulyesiyle yapıyorum.
Ama ayşe kadınla da oluyor ama boncukla hiç denemeyin derim.
Bir tarifte, pirinçle fasulyeyi birbirine karıştırmadan pişirin diye yazıyordu.
Görüntüsüde aynı fasulyeli pilav gibiydi.
(Lezzet Pirinçli Yemekler Ansiklopedisi,Sayfa 44)
Benim bildiğim fasulye diblesi pişerken, pirinç üzerine serpilerek beraber pişiriliyor.
Bende kendi bildiğim gibi fasulye diblesinin tarifini veriyorum.
FASULYE DİBLESİ;
Malzemeler
1 kilo çalı yada ayşe kadın fasulye
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
1 adet soğan
Sıvı yağ-tuz
Yapılışı:
Fasulyenin kenarlarını temizleyip,yıkayın.
Hemen hemen 2 cm lik parçalara bölün.
Verev keserseniz şık oluyor.
Tencereye yağı koyun.
Soğanı ve domatesi kavurun.
Fasulyeleri üzerine atıp birlikte kavurun.
Daha sonra yıkadaığınız temizlediğiniz 1 çay bardağı pirinci ekleyin.
1-1,5 su bardağı su ekleyin.
Tuzunu ekleyip, ağır ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"
Yaz sebzeleriyle olan tarifleri yapalım ki kış sebzelerine geçiş yapalım.
Hele beyaz lahana, Ah ben bayılırım ona!
Hayatta en sevdiğim sebze beyaz lahana
Her çeşidi, her tarifi olur harika
Affedersiniz! Ben fasulye tarifi vericem sayfada
Nerden geldi aklıma bu beyaz lahana
(Bu beyaz lahana bana şiir bile yazdırır)
Hayatta en sevdiğim sebze beyaz lahana
Her çeşidi, her tarifi olur harika
Affedersiniz! Ben fasulye tarifi vericem sayfada
Nerden geldi aklıma bu beyaz lahana
(Bu beyaz lahana bana şiir bile yazdırır)
Konuya geri dönelim.
Fasulye diblesini ben çalı fasulyesiyle yapıyorum.
Ama ayşe kadınla da oluyor ama boncukla hiç denemeyin derim.
Bir tarifte, pirinçle fasulyeyi birbirine karıştırmadan pişirin diye yazıyordu.
Görüntüsüde aynı fasulyeli pilav gibiydi.
(Lezzet Pirinçli Yemekler Ansiklopedisi,Sayfa 44)
Benim bildiğim fasulye diblesi pişerken, pirinç üzerine serpilerek beraber pişiriliyor.
Bende kendi bildiğim gibi fasulye diblesinin tarifini veriyorum.
"Afiyetle Kalın"
FASULYE DİBLESİ;
Malzemeler
1 kilo çalı yada ayşe kadın fasulye
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
1 adet soğan
Sıvı yağ-tuz
Yapılışı:
Fasulyenin kenarlarını temizleyip,yıkayın.
Hemen hemen 2 cm lik parçalara bölün.
Verev keserseniz şık oluyor.
Tencereye yağı koyun.
Soğanı ve domatesi kavurun.
Fasulyeleri üzerine atıp birlikte kavurun.
Daha sonra yıkadaığınız temizlediğiniz 1 çay bardağı pirinci ekleyin.
1-1,5 su bardağı su ekleyin.
Tuzunu ekleyip, ağır ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)


.jpg)