10 Ekim 2006 Salı

HAŞLAMA ET

Ramazan ayındayız, ev ve mutfak hanımları olarak "iftara ne pişirsem" diye düşünüp duruyoruz.
Hele birde iftara misafiriniz geliyorsa, telaşınız ikiye katlanıyor.
Misafir geliyorsa, işiniz mönüye karar vermekle başlıyor.
Her misafir ayrı bir insan, farklı ağız tadı ve farklı yemeklerden hoşlanan insan demek.
Birinin çok sevdiği yemeği, diğeri ağzına bile sürmüyor olabilir.
Ev sahibi olarak aradaki dengeyi iyi sağlamanız gerekiyor.
Bence misafir çağırdığınızda en zor iş mönüye karar vermek, ondan sonrası nasıl olsa tıkır tıkır işliyor.
Haşlama eti bu sene ilk iftar misafirlerimize pişirmiştim, haşlama et ana yemek için güzel bir seçim olabilir.
Yanında güzel bir pirinç pilavıyla harika olur.
Yukarıdaki resim misafirime yaptığım iftar yemeği değil, onun için yanındaki pilav değil kepekli ve normal çubuk makarna karışımı var.
Siz nasıl pişiriyorsunuz bilmiyorum ama ben haşlama ete kesinlikle salça kullanmıyorum.
Renk verecek kırmızı, yeşil biber ve havuç varsa çok güzel görünüyor.
"Afiyetle Kalın"

HAŞLAMA ET;
Malzemeler;

4 Parça haşlamalık et,
2 Adet havuç,
5-6 Adet arpacık soğan,
2 Adet kırmızı biber,
3 Adet yeşil biber,
4 Adet küçük boy patates,
Tuz-sıvı yağ,
Yapılılışı;
Etleri tencereye alın suyunu salıp,çeksin.Su ilave edrek yumuşacık olana kadar iyice pişirin.
İyi pişmezse kayış gibi oluyor,isterseniz etleri önce düdüklüde pişirip,zaman kazanabilirsiniz.
Yumuşayan etin içine biraz sıvı yağ döküp,sertliklerine göre sırayla sebzeleri ekleyin.
Havuç,biber,küçük boy olduğu için ikiye böldüğünüz patatesler,arpacık soğanı ve tuzunu ilave ettiğiniz ete üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin.
Sebzeleri pişince yemeğiniz hazır,istediğiniz baharatı ekleyerek servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

8 Ekim 2006 Pazar

GÜLLAÇ

Ramazan gelir de güllaç yapmadan olur mu? Tabi ki olmaz.
Ben güllaçla ilk defa bu sene tanıştım.
Pastanelerde yapılmışını, markette yufkasını görürdüm ama almazdım.
Bu sene çoğu blogda görünce deneme amaçlı aldım ve yaptım.
Evdekilerde çok beğendi, hafif ve lezzetli bir tatlı olduğuna karar verdik.
En büyük sorun uzun süreli beklemeye dayanmıyor.
Sütsüz kalınca hamurlaşıyor, çok sütlü olup bekleyince lapalaşıyor.
Onun için mümkün olduğunca yemeğe yakın yapmayı tercih edin.
Ben bu güllacı yuvarlak borcamda yarım paket güllaçla yaptım.
Paketin diğer yarısı ile de muhallebili güllaç bohçası yaptım.
"Afiyetle Kalın"

GÜLLAÇ;
Malzemeler;

1 paket güllaç,
2.5 su bardağı süt,
750 gram toz şeker,
1 çay bardağı toz fıstık,
1 çay bardağı çekilmiş fındık yada ceviz.
1 adet narın taneleri.
TARİFİ;
Sütü şekerle birlikte karıştırarak ılık bir şekilde ısıtın.
Her güllaç yaprağını bu süt ile tepside ıslatıp, borcama dizin.
Yaprakların yarısına gelince arasına kuruyemiş serpin.
Tekrar üzerine diğer yaprakları ıslayarak dizin.
En üstünü yine kuruyemiş ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

6 Ekim 2006 Cuma

PİDE HAMURUNDAN PİZZA

ŞARKÜTERİ PİZZA;
Pide hamurundan pizza yapmaya ne dersiniz?
Fırından alacağınız pide hamuru ile bu tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Gerçek pizza tadı ve görüntüsü var, üstelik hamuru tutturabilir miyim? ya sert olursa? derdi yok.
Üstelik üzerine ne ekleyeceğiniz tamamen size kalmış.
İster sebzeli, ister peynir çeşitli, isterseniz şarküteri ürünlü ne isterseniz.
Yapın, afiyetle yiyin.
Not;
Eğer yakınınızda fırın yoksa, hamuru kendiniz yapmak isterseniz 👉BURADA ki tarifimle hamuru kendiniz hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"