18 Ocak 2007 Perşembe

MANİSA KEBABI

Bugünkü tarifi yine Lezzet dergisinden öğrenmiştim.
1997 yılı Nisan sayısında bu tarif verilmişti.
Bu yemeği bir gün önceden kalan etli bezelye yemeğinizle de hazırlayabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken tek şey, kreplerin ince ve büyük pişirilmesi.
Kalın oldukların da size direniyorlar ve bohça gibi kapanmıyorlar.
Bazı yerlerde fırına verirken üzerine kaşar yerleştirdiklerini gördüm, bu tamamen size kalmış bir şey, isterseniz kaşar, isterseniz domates dilimi yerleştirin.
Birde ben iç malzemesine küçük mantarlardan ekledim.
"Afiyetle Kalın"


16 Ocak 2007 Salı

TEPSİDE VE PORSİYONLUK HAMSİLİ PİLAV

pirinç pilavı
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu "pirinçli yemekler" olarak belirlendi. 
Bende bu etkinlik için 2 çeşit pilav hazırladım.
İlk tarifim Sebzeli-Tavuklu Pilav Pastası oldu, tarifi 👉BURADA
Yemek etkinliği için hazırladığım 2. pilav tarifim ise "hamsili pilav" oldu.
Daha önce Borcam tarzı tencerede hamsili pilav tarifi vermiştim.
Bu sefer porsiyonluk yani tek kişilik ve tepside hamsili pilav tarifi vereceğim.
Porsiyonluk olan hamsili pilav servis kolaylığı için çok iyi bir seçenek oluyor.
Pilavınız dağılmadan servis yapabiliyorsunuz.
Tepside olan hamsili pilavı da mümkünse masada servis yapın.
Bütünlüğü bozulmadan önce masada kendisini bir göstersin 😏
TEPSİDE HAMSİLİ PİLAV;
Malzemeler;

1.5 Kilo kılçıkları temizlenmiş hamsi,
3 bardak pilavlık pirinç,
yarım su bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı kuş üzümü,
1 çay bardağı dolmalık fıstık,
yarım demet dereotu,
Tuz,
Borcam'ı yağlamak için 2 tatlı kaşığı tereyağ.


TEPSİDE HAMSİLİ PİLAV TARİFİ;
Hamsinin kılçıklarını temizleyip, yıkayıp süzün.
Tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
Süzülen hamsilerin tuzunu ilave edip, karıştırın.
Yağladığınız borcama hamsilerin içi size bakacak şekilde sıkı sıkı dizin.


Dereotlu pilavı daha önce verdiğim tarifle pişirebilirsiniz.
Hazırladığınız iç pilavı, dizdiğiniz hamsilerin üzerine yerleştirin.


Tepsinin kenarından sarkan hamsileri pilavın üzerine doğru kapatın.
Geri kalan hamsilerle tepsinin üzerini tamamen kaplayın.
















 
 
 
Orta hararette ki fırında, hamsiler hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Kızaran hamsili pilavınızı servis tabağına ters çevirerek, sıcak sıcak servis yapın.

hamsili pilav tarifi
PORSİYONLUK HAMSİLİ PİLAV;
Eğer hamsili pilavı az kişiye yapacaksanız bu hali tam size göre.
Tek kişilik güveç kaplarında veya bu tarifte ki gibi sufle kaplarında porsiyonluk olarak hazırlayabilirsiniz.


Malzeme ve yöntem tepside yapılan ile aynı, porsiyonluk hamsili pilav için fırına dayanıklı sufle kabı kullandım.
"Afiyet Olsun"

15 Ocak 2007 Pazartesi

PİLAV PASTASI ve HAMSİLİ PİLAV

Muhterem'le Afiyetle

YE # 18 YEMEK ETKİNLİĞİ= PİRİNÇLİ TARİFLER
Ayın 15'i geldi ve biz yeni bir yemek etkinliğinde daha birlikteyiz.
Bu ay ki etkinlik konumuz pirinç.
Tabii pirinçle bir tek pilav yapılmıyor ama eminim bugünkü tariflerin ezici çoğunluğu değişik pilav tarifleri olacaktır.
Bende etkinliğe 2 pilav tarifiyle katılıyorum.
Bu ay ki ev sahibimiz Sonia bir ay içinde 2 etkinlik düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdi.
Hatırlarsanız 25 Aralık'ta yılbaşı ve bayram mönülerinden oluşan ye#özel'i çok güzel bir şekilde tertipledi. YE# Özel etkinliği için hazırladığım menü 👉BURADA
Bugünkü etkinliği de çok iyi bir şekilde düzenleyeceğinden eminim.
Kolay gelsin Sonia.
"Afiyetle Kalın"