16 Ocak 2008 Çarşamba

PORTAKALDA KEREVİZ SALATASI

Bu tarif Oktay ustanın yemek kitabından.
Kerevize portakal çok yakışıyor.
Biz kerevizi çok sevdiğimiz için bu salatayı severek tüketiyoruz.
Mayonez 3 çorba kaşığı ekleniyor ama ben tek başına mayonezi ağır bulduğum için mayonezi azaltıp, birazda yoğurt ekledim.
"Afiyetle Kalın"

PORTAKALDA KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;

 2 adet portakal,
1 adet orta boy kereviz,
1 adet golden elma,
2 çorba kaşığı mayonez,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı limon suyu.
Yapılışı;
Portakalları ortadan ikiye kesip, içlerini oyun.
Elma ve kerevizin kabuklarını soyup, rendeleyin.
Limon suyu, mayonez ve yoğurdu karıştırın.
Hemen kereviz ve elmayla karıştın ki elma ve kereviz kararmasın.
Portakalın çıkan içlerini de incecik doğrayıp, salataya ekleyin.
Salatayı hazırladığımız portakal kaselerinin içine yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye sonunda güncellendi.
Blogspot'a geçince bütün vaktimi yemek bloguma ayırıp, uzun süre ihmal ettiğim gezi blogum Muhterem'le Geziye'yi 2.5 aylık bir aradan sonra güncelledim.
Gülhane parkının bugünlerde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız ve Boğaz manzarası görmek için, bakınız; Muhterem'le Geziye-Gülhane Parkı

14 Ocak 2008 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ


YE # 30 DÜNYA MUTFAKLARI=ARNAVUT CİĞERİ
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Dünya mutfakları.
Yemek etkinliğimizin ev sahibi; Tuba'nın penceresinden blogunun sahibi,Tuba.
Sanırım bizim evde dünya mutfaklarından pek tarif yapılmıyor.
Aklıma bu konuda tarif gelmedi.
Daha vakit var diye baştan araştırma yapmadım, son haftalarda da hem yemek, hem çay misafirlerimin yoğunluğundan kitaptan tarif denemeye vaktim olmadı.
Son anda aklıma Arnavut ciğeri geldi.
Bu tarifin Arnavutların olduğunu umut ederek (umarım öyledir) yemeği hazırladım.
"Afiyetle Kalın"

ARNAVUT CİĞERİ;
Malzemeler;
500 gram kuzu veya dana ciğeri,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,1 tatlı kaşığı tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
Ciğerin servisinde;
Patates kızartması,sumakla ovulmuş kuru soğan,bol yeşillik.
Yapılışı;
Ciğeri yıkadıktan sonra dışında ki zarı soyun,zarı soyduktan sonra suya girmemesi gerekiyor.
Fındıktan biraz daha büyük doğrayıp,un- karbonat ve kırmızı biberle harmanlayın.
Kızartmadan önce sertleşmemesi için tuz eklemiyoruz.
Yağı kızdırıp, ciğeri küçük gruplar halinde fazla ununu silkeleyerek, kevgirle karıştırarak kızartın.
Piştikten sonra tuzunu serpip karıştırın.
Hazırladığınız ciğeri kızarmış patates,piyazlık doğranmış-sumakla ovulmuş soğan ve yeşilliklerle servis yapın.

"Afiyet Olsun"

11 Ocak 2008 Cuma

BLOG OYUNU; ....... OLSAM NE OLURDUM?

Blog dünyasının oyunları hiç bitmez.
Bu" ....... olsam ne olurdum?" oyunu son dönem oyunlarından.
Beni oyuna mavi ve portakal blogundan, Ayşe ve Fatoş davet etti.
Davete icabet edelim, soruları yanıtlayalım.



Yemek olsam ne yemeği olurdum ?
Makarna olurdum, herhalde makarnayı sevmeyen yoktur.


Aylardan hangisi olurdum?
Nisan ayı olurdum. Her taraf cıvıl cıvıl çiçek açmış, doğa uyanmış, üstelik tatil yaklaştığı için herkeste moraller tavan yapmış oluyor.
 

Araba olsam ne olurdum?
Citroen c3 olurdum,ve mutlaka rengim "gökyüzü mavisi" olurdu.
Yuvarlak ve sevimli hatlarıyla çok sıcak bir araba.


Kıyafet olsam ne olurdum?
Kaftan olurdum ama bol nakışlı ve kadife olanlardan.
 


Ayakkabı olsam hangisi olurdum?
Babet olurdum, rahat, güvenli ve sevimli.


Müzik aleti olsam ne olurdum?
Haşmetli görüntüsünün altında narin ve büyüleyen sesiyle Arp olurdum.