En azından ele avuca geliyor, tabakta da daha gösterişli duruyor.
Hamsi çok uğraştıran ama en azından tadı olan bir balık.
Fakat istavritte ne bulunur ve niye alınıp, o eziyet çekilir, bilmem.
Temizlerken bile yan tarafında ki bölüm ellerinizi çizdirmenize yetiyor.
Belki balık yemediğim için arada ki farkı bilmiyorum ama istavrit bana eziyet gibi geliyor.
Ben balık ve ette biberiyeyi çok seviyorum, etteki tadını biliyorum, balıkta da güzel görüntü verdiği için seviyorum.
Bu çipuraların üzerine bir kaşık zeytin yağı gezdirip, üzerlerine biberiye serptim.
Eşim ve kızım gayet güzel bir tadı olduğunu belirttiler.
"Afiyetle Kalın"

ZEYTİNYAĞLI-BİBERİYELİ BALIK;
Malzemeler;
1 kilo çipura,
Zeytinyağı-tuz-biberiye.
Yapılışı;
Çipuraları balıkçıda temizletin, yıkayıp, tuzlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Her çipuranın üzerine bir kaşık zeytinyağı ve biberiye serpin.
Önceden ısıttığınız fırında, balıkların üzerini örtmeden kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhteremle Geziye güncellendi.
Hatırlıyor musunuz? Eylül ayında gezi blogumda Boğaz Turu ile ilgili yazı dizisi hazırlamıştım.
1.Bölüm - 2.Bölüm olarak yayınladığım turun 3. bölümünü yayınladım.
3. bölümde neler var? diye soracak olursanız, Anadolu yakasında ki semtlerle ilgili bilgiler, resimler ve en son bölüme sakladığım bu gezide çektiğim resimlerden oluşan ve Emel Sayın'ın "Kız Sen İstanbul'un Neresindensin?" isimli şarkısı eşliğinde hazırladığım video var, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Boğaz Turu 3. bölüm