Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan, evladı olmayana hayırlı evlad,
rızgı dar olanlara bolluk, sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
Bu tarifi bir kaç yıl önce irmik paketinin üzerinde görüp, denemiştim.
Helva yapacağım zaman bu tarife göre yapıyorum.
Fıstık veya cevizi çok kararmasın diye önceden değil, irmikle birlikte kavuruyorum.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
500 gram irmik,
1 çay bardağı dolmalık fıstık veya ceviz,
300 gram tereyağı,
Şerbet için;
Şerbet için;
3,5 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı süt,
2 su bardağı su.
Yapılışı;
Süt, su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın.
Tereyağını eritin.
İçine irmik ve dolmalık fıstığı ilave edin.
İrmik ve fıstığın rengi sararıncaya kadar (tahminen 30 dakika) ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Hazırladığınız şerbeti kavurduğunuz irmiğe ilave edin.
İyice karıştırın.
Bir köşesinden hava alacak şekilde kapağını kapatıp, dinlendirin.
Servis yapıyorken yanına ayrıca ceviz ilave edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"