Tamek Gıda bugünlerde "Tamek Geleneksel Yemek Yarışması" ile adını sık sık duyuruyor.
Tamek'ten blogu olan pek çok arkadaşım gibi banada, içinde Tamek ürünleri ve yarışma davetiyesi olan koli, dün adresime geldi.
Kolinin içinden sık sık kullandığım mısır-bezelye-salça-ketçap-mayonez gibi ürünlerin yanı sıra, pek almadığımız hazır yemek olan barbunya ve fasulye pilaki'de çıktı.
İlk önce onları tükettik, görüntüsünün ve lezzetinin çok güzel olduğunu belirtmek isterim.
Barbunya pilakiyi olduğu gibi servis yaptım.
Fasulye pilakiyi ise haşlanmış yumurta ve sumaklı soğan ile piyaz olarak servis yaptım.
Fasulye Piyazı tarifi 👉BURADA
Piyazın ve Tamek'ten gelen bu ürünlerle yapacağım tariflerin resimlerini buradan yayınlayacağım.
Tamek Gıda ve İletişim Ekibine teşekkür ediyorum.
20 Ağustos 2009 Perşembe
18 Ağustos 2009 Salı
KEMALPAŞALI MUHALLEBİ
Bu tatlıyı 2007 yılında Yemeklik blogunun sahibi olan arkadaşım Hatice'de gördüm.
Bentler Mesire Yeri'nde geçen ay gittiğimiz piknikle ilgili yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Bentler'de Piknik
Muhallebi ile kemalpaşayı bir tarifte kullanma fikri çok hoşuma gitmişti.
Son günlerde bu tatlıyı sık sık hazırlıyorum.
İlk yaptığımda kup olarak hazırladım ve kemalpaşanın şerbetinide muhallebiye ekledim.
Şerbet o şekilde biraz fazla geldi.
Artık küçük sufle kaplarında ve kemalpaşanın şerbetini süzerek yerleştiriyorum ve üzerine de çikolatalı sos döküyorum.
Daha güzel oluyor.
Kemalpaşa, çikolatalı sosun altında kaldığı için, misafirler birden o toparlak bölümün altında ne olduğunu anlayamıyorlar.
Muhallebiyi hazır değil, bol limon kabuğu rendeleyerek kendim pişiriyorum.
Kemalpaşa pişirirken hiç fire vermeden, dağılmadan piştiği için "gegeler" markasını kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
Yarım paket kemalpaşa,
Kemalpaşayı pişirmek için;
2 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.
Üzerine;
Tarçın,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
2 su bardağı süt,
Hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın.
Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin.
1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin.
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün.
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.Bentler Mesire Yeri'nde geçen ay gittiğimiz piknikle ilgili yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Bentler'de Piknik
15 Ağustos 2009 Cumartesi
ERİKLİ KEK
Bugünlerde kırmızı erikleri tezgahlarda bol bol bulabilirsiniz.
Meyva olarak tüketebileceğiniz gibi kompostosunu hazırlayabilir, sütlü tatlılarda ve keklerde de kullanabilirsiniz.
Beyaz bir kekin içinde kırmızı rengi ile nefis bir görüntü ortaya çıkıyor.
Kek piştikten sonra servis yaparken, üzerine meyvalı sos dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)