18 Ağustos 2009 Salı

KEMALPAŞALI MUHALLEBİ

Bu tatlıyı 2007 yılında Yemeklik blogunun sahibi olan arkadaşım Hatice'de gördüm.
Muhallebi ile kemalpaşayı bir tarifte kullanma fikri çok hoşuma gitmişti.
Son günlerde bu tatlıyı sık sık hazırlıyorum.
İlk yaptığımda kup olarak hazırladım ve kemalpaşanın şerbetinide muhallebiye ekledim.
Şerbet o şekilde biraz fazla geldi.
Artık küçük sufle kaplarında ve kemalpaşanın şerbetini süzerek yerleştiriyorum ve üzerine de çikolatalı sos döküyorum.
Daha güzel oluyor.
Kemalpaşa, çikolatalı sosun altında kaldığı için, misafirler birden o toparlak bölümün altında ne olduğunu anlayamıyorlar.
Muhallebiyi hazır değil, bol limon kabuğu rendeleyerek kendim pişiriyorum.
Kemalpaşa pişirirken hiç fire vermeden, dağılmadan piştiği için "gegeler" markasını kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEMALPAŞALI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Yarım paket kemalpaşa,
Kemalpaşayı pişirmek için;
2 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.
Üzerine;
Tarçın,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
2 su bardağı süt,
Hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın.
Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin.
1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin.
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bentler Mesire Yeri'nde geçen ay gittiğimiz piknikle ilgili yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Bentler'de Piknik

7 yorum:

  1. Canım süper bir sunum ramzanda harika bir tatlı ....
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Hmmm kemal pasa tatlisina bayiliyorum,ah birde su kilolar olmasa hergun yerim:)Ellerine saglik cok guzel gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Büyük bardakdaki tatlı ne kadar şık ve enfes görünüyor:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. HARİKA GÖRÜNÜYOR.
    ELLERİNE SAĞLIK
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  5. Ilginc bir ikili Ellerine saglik.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. selam ablacığım nasılsın?
    hayırlı ramazanlar sevgiler selamlar.
    öptüm kendine iyi bak.
    sık sık ziyaret edemesemde hep aklımdasın....
    eski arkadaşım benim...

    YanıtlaSil
  7. Bu çok hoşuma gitti kemalpaşa çok severim ben çünkü:)
    sayısına bakmadan yerim yerim yerim o denli:)
    ellerinize sağlık,bende de kemalpaşa tarifi var hamurunu yapıyorsun bir keer daha denedim çok güzel oldu 2.denememden sonra eklerim bloga dedim ama hızlandırmalıyım eklemeyi ki böyelde yapabilirim onuda:)
    ellerine sağlık tekrardan.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...