Bu ayın yemek etkinliğinin konusu, bizi mest eden yemekler.
Tatlı-tuzlu-içeçek-yiyecek fark etmiyor, yeter ki sizi mest eden bir tarif olsun.
Ev sahibimiz; Maydonoz blogunun sahibi olan arkadaşımız.
Bu etkinlik için aklımdan beni mest eden pek çok tarif geçti ama Ramazan ayında olmamızın verdiği etkiden mi nedir bilmem, tatlı ağır bastı.
Bu tarifteki kek için hazır meyve şekeri, limon kabuğu rendesi, kuru kayısı ve taze şeftali kullandım, şeftalinin sert olması için nektari cinsi kullandım.
Soslar çıkalı kekleri neredeyse sossuz hazırlamaz oldum.
Kullandığım sos beyazda, çikolatalı sosta olabiliyor.
Beyaz sosun üzerine bazen eritilmiş çikolata, meyveli sos, çilek yada vişne reçelinden 1-2 kaşık döküyorum.
"Afiyetle Kalın"
MEYVELİ-BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekerlemesi,6-7 adet kuru kayısı,
2 adet sert nektarin cinsi şeftali,
1 limonun rendelenmiş kabukları.
Sos için;
2 çay bardağı süt,
1 paket Dr.Oetker beyaz çikolatalı sos,
TARİFİ;
TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Meyve şekerlemesini yıkayıp, hamura ekleyin.
Kuru kayısıları zar büyüklüğünde doğrayıp, ekleyin.
Nektarin şeftaliyi soyup, küçük küçük doğrayıp, ekleyin.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
Eklenen meyveler ile hamurunuz cıvıklaştıysa bir-iki kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
Kuru kayısıları zar büyüklüğünde doğrayıp, ekleyin.
Nektarin şeftaliyi soyup, küçük küçük doğrayıp, ekleyin.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
Eklenen meyveler ile hamurunuz cıvıklaştıysa bir-iki kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp,hafif unlayın.
Silikon kek kalıbı kullanıyorsanız buna gerek yok.
Kek hamurunuzu kek kalıbının yarısını biraz geçecek kadar doldurun.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına, bir tepsinin içine kek kalıbını yerleştiriyoruz.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan keki pişirin.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Sosu için, sos ve sütü küçük bir tencerede pişirin.
Karıştırarak biraz soğumasını sağlayın,fırından çıkan ve soğuyan kekin üzerine önce hazırladığımız bu sostan daha sonra erimiş çikolata yada meyveli reçel dökerek,servis yapıyoruz.
"Afiyet Olsun"*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Gezi sayfamda bu sefer değişik bir konu var.
Geçen yıl ablam ve eniştemin kapılarının önünden kaçırılan köpekleri Jessy ile ilgili kayıp yazısı yazmıştım.
Jessy'nin akıbetini merak edenler için bir yazı yazmaya karar verdim.
Ne yazık ki Jessy hâla bulunamadı.
Onun yerine henüz bebekken alınan, bugünlerde kocaman olan Cudi ile ilgili bol resimli bir yazı hazırladım.
Bakınız; Muhteremle Geziye- Jessy'nin yerine Cudi
meyveli ve beyaz soslu kek harika görünüyor.akşam iftar sonrası çayın yanına bir dilim ne güzel gider.ellerine saglık.sevgiler.
YanıtlaSilçok şık ve albenili duruyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyanında da kahve oh harika
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
muhterem hanım herşey mükemmel görünüyor az daha kalsam kızımla aramız açılacak ben kaçıyorum
YanıtlaSilhttp://sevincaltuntas.blogcu.com/
kekin icindeki meyveler nefis aroma vermistir,sahurda bile yenir cayla hemde tok tutar ellerine saglik canim
YanıtlaSilbereketli sahurlar