Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için pek çok yöntem var.
Bu yöntemi geçen yıl öğrenmiştim.
Sayfamda tarifini vermiştim ama verdiğim tarif sadece tereyağ ve kaşar peynirden oluşan sade bir tarifti.
Bu tarifte bayat pideyi şarküteri ürünleri ile fırınlıyorsunuz ve sıcak sıcak tükettiğinizde pidenin bayat olduğunu bile anlamıyorsunuz.
Resimleri sahurda çektiğim için biraz karanlık çıktı.
"Afiyetle Kalın"
BOL MALZEMELİ BAYAT PİDE PİZZASI; Malzemesi;
1 adet bayat pide,
Tereyağ,
Domates, biber, salam, sucuk, sosis, pastırma, kaşar peynir.
Yapılışı;
Bayat pidenizin üzerine tereyağ sürün.
Domatesin kabukları soyun ve küçük doğrayıp, pidenin üzerine yerleştirin.
Biberlerinde tohumlarını temizleyip, ince ince doğrayıp, pidenin üzerine serpin.
Şarküteri ürünlerini de pidenin üzerine yerleştirin.
Son olarak kaşar peynirini de rendeleyip, pidenin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış, orta dereceli ısıda ki fırında şarküteri ürünleri pişip, kaşar peynir eriyinceye kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...