6 Ekim 2011 Perşembe

BULGUR KÖFTELİ YOĞURTLU SEMİZOTU

Muhterem'le Afiyetle
Bulgur köftesi çok lezzetli bir yemek, masada hem göz dolduruyor hemde iştahla yeniyor.
Böyle yoğurtlu sebzelerle de çok uyumlu oluyor.
Ben semizotu ile birlikte sunduğum ilk salatada, bulgur köftesini deneme amaçlı salçasız ve sadece haşlayarak kullandım.
Açıkçası bembeyaz köfte yoğurtlu sebzenin içinde göz alıcı durmadı.
Bende daha sonraki yaptığım bulgur köftesini, salçalı ve haşlandıktan sonra yağda hafifçe kızartarak ekledim.
Hem görüntüsü hemde tadı daha güzeldi, size de tavsiyem bulgur köftesini salçasız yapmayın.
Altta ki resimlerde salçalı ve salçasız olarak yapılmış bulgur köftelerini görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


4 Ekim 2011 Salı

SARI ERİK KOMPOSTOSU

Muhterem'le Afiyetle
Sarı erikler yan tarafımızda ki komşumuzun bahçesinde yer alan erik ağacından geldi.
Erik ağacı komşumuzun bahçesinde yıllardır vardı fakat bu yıl çok güzel meyve verdi.
Sağolsun komşumuz bizzat ağaca çıkıp erikleri topladı, bizde dahil pek çok kişiye erik dağıttı.
Erik ağacı bahar aylarında bembeyaz çiçekleri ile, yaz aylarında sapsarı meyveleri ile gözümüzü gönlümüzü açıyor.
Geçen yıl "Bahar Geldi" başlıklı yazımda yine bu ağacın çiçeklenmiş resmini kullanmıştım.
Bize gelen 2-3 kilo sarı eriğin birazı ile komposto yaptım, birazını meyve olarak yedik ve 1 kilosunu da reçel yaptım.
Sarı erik reçeli tarifi  👉BURADA
Erik ağacının dalları balkonumdan çok rahat göründüğü için her mevsimde resmini çekerim.
Bu resimlerle hazırladığım kolajları aşağı da görebilirsiniz.

1 Ekim 2011 Cumartesi

NEKTARİN REÇELİ

Şeftaliyi malum sebeplerden yiyemem.
Hatta elime bile alamam, o yüzden bizim eve genellikle nektarin alınır.
Nektarin, yaz aylarında en sevdiğim meyvelerin başında gelir.
Geçenlerde, kışın da bu güzellikten ve mis gibi kokusundan mahrum kalmayalım diye nektarin reçeli yaptım.
Nektarin reçelinin tadı da kokusu da çok güzel oluyor.
Tezgahlardan kalkmadan fırsatı değerlendirin, hiç olmazsa 1 kilo meyve ile denemelik yapın.
"Afiyetle Kalın"