Bahar geldi : )
Parlak ve güneşli gökyüzünü görmek, çiçek açan ağaçları, park ve bahçelerde ki çeşit çeşit, renk renk çiçekleri görmek insana yaşama sevinci veriyor.
1. resimde gördüğünüz erik ağacı evimin yan tarafında ki bahçede dikili, ağacın dalları balkonuma doğru büyüdü.
Kışın kuru dal parçasından başka bir görüntüsü olmayan ağaç 1-2 haftadır bir kıpırdanış, bir uyanış içinde.(Kuru dal parçasına can veren Rabbim, sen her şeye Kâdirsin)
Hergün yeni görüntüsü ile beni şaşırtmaya devam ediyor.
Güneşi gördükçe yavaş yavaş açmaya başlayan çiçekleri hafta başında doruk noktasına ulaştı ve gelin gibi bembeyaz çiçeklere büründü.
Bende baharla ilgili bir yazı hazırlamak ve bahar sebzeleri ile ilgili tariflerimi tekrar yayınlamak istiyordum.
Bahar yazısı için bu erik ağacından daha güzel resim olamazdı deyip, ağacın resmini kullandım.
2008 yılında Bahar Bayramında yayınladığım, Nergisleme tarifi ve bahar bayramı yazısı👉BURADA
Yazının bundan sonra ki bölümünde bahar sebzeleri ve yenilebilir otlarla yapabileceğiniz tarifler var.
Güncelleme;
Bu yazıyı hazırladığım günlerde az sayıda olan tariflerim yıllar içinde çoğaldığı için hepsine ayrı ayrı dosyalar hazırladım.
Sebzenin olduğu dosyaya giderek o sebze ile ilgili bütün tariflerime ulaşabilirsiniz.
Enginar ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
Taze ve Tane Bakla ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
SULTANİ ve TANE BEZELYE TARİFLERİ;
Sultani Bezelye ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
Tane Bezelye (Araka) ile hazırladığım tarifler;
Tane bezelye ile ilgili tariflerime henüz dosya hazırlamadığım için tarifleri link olarak ekledim.
(Bu tariflerde bezelye ana malzeme veya garnitür olarak kullanılmıştır)
(Bu tariflerde bezelye ana malzeme veya garnitür olarak kullanılmıştır)
Etli Tane Bezelye
Bezelye Salatası
Bezelyeli, Kaşar Peynirli Enginar
Gelik Pilavı
Çanak Köfte
Külah Köfte
Manisa Kebabı
Kağıt Kebabı
Tavuklu, Garnitürlü Salata
Pancarlı, Bulgur Çanakları
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Bezelye içli hamur işleri;
Sultan Böreği
Lale Poğaça
Bezelyeli Muska Böreği
Semizotu ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
PAZI TARİFLERİ;
Pazı ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
Bahar demek yenilebilir otların çıktığı mevsim demek.
Bahar yazısı ot tarifleri olmadan eksik kalırdı.
Yenilebilir otlarla hazırladığım tariflerime de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
YENİLEBİLİR OT TARİFLERİ;
Yenilebilir otlarla ilgili hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Canım bahar gelince içimiz cıvıl cıvıl oluyor.Sayfana gelince içim açıldı.Birbirinden şık ve leziz tarif
YanıtlaSillerin için sonsuz teşekkürler kocaman
öpüyorum...
Selam ne güzel türküye ye bahar gelmis.bizde daha tik yok:)))yani almanya da henüz cicekler acmadi malesef.ama havalar fena degil,bunada sükür ediyoruz.bu sene kis bizi cok zorladi,ama Rabbimin isine karisilmaz.Rabbim ne eylerse güzel eyler.bahar yemekler harika bu sekilde toprlamaniz cok iyi olmus.ellerinize saglik sevgiler.
YanıtlaSilhele benim içim kıpır kıpır..bizimde bahçede badem ağaçları var...onlar çoktaaan çiçek açtılar ve yeşil yaprakları oluştu bile..o ağacı gördükçe içim nasıl kaynıyor...
YanıtlaSilerik ağacının eriklerini afiyetle yersiniz artık..ben doğurmadan erikler çıksa iyi olurdu...sonuçta erik aşerme işinide yerine getirmiş olurdum:))