Patatesleri rendenin geniş tarafından rendeleyip, kızarttığınız zaman neredeyse bütün işiniz bitmiş oluyor.
Eğer rendeniz ince rendeliyorsa kendiniz kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın, çok ince rendelenen patatesler cansız olduğu için kızartmaya dayanmıyor.
"Afiyetle Kalın"
ÇÖKERTME KEBABI;
Malzemeler;
500 gram antrikot veya biftek,
3-4 adet büyük boy patates,
2 su bardağı yoğurt,
3-4 diş sarımsak,
Tuz, sıvı yağ, kekik.
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyup, rendeleyin.
Kızgın sıvı yağda kızartın, tavadan çıkardıktan sonra tuzunu serpin.
Not;
Patatesleri azar azar kızartırsanız patatesleriniz hamurlaşmaz ve daha kıtır sonuç elde edersiniz.
Kızarttığınız patatesleri servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Antrikot veya biftekleri tavada az yağda pişirin.
Pişen etleri ince şeritler halinde doğrayın.
Servis yapacağınız zaman hazırladığınız etleri patates ve yoğurt olan servis tabağının üzerine yerleştirin.
Üzerine kekik ve tuz serpin.
İsterseniz tereyağ eritip, üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü gezimizde çektiğim resimlerle hazırladığım Mısır Çarşısı yazı ve resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Mısır Çarşısı