Hava tam bahar havası, kararsız bir hali var bir anı bir anını tutmuyor.
Hele dün bir güneş açtı, bir yağmur yağdı.
Akşam üzeri iyice kış akşamlarına döndük, buz gibi hava ve sağanak yağış altında günü bitirdik.
Havalar tamamen ısınmadan, ıspanağın mevsimi geçmeden kremalı ıspanak çorbası tarifi vermek, bu sezonun çorba tariflerine son noktayı koymak istiyorum : )
Kremalı ıspanak çorbasını resimde güzel görünsün diye blenderden geçirdim ama ben blenderden geçirilmemiş hali ile seviyorum.
Krema bulamazsanız 2 silme yemek kaşığı unu, 2 su bardağı süt ile karıştırıp, ilave edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"KREMALI ISPANAK ÇORBASI;
Malzemeler;
1 bağ ıspanak,
1 adet küçük boy soğan,
1 adet orta boy patates,
1 küçük paket krema (200 ml.)
Tuz, zeytinyağı,
Üzeri için;
Tereyağ,
1 yemek kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı kuru nane.
KREMALI ISPANAK ÇORBASI TARİFİ;
Ispanakları iyice yıkayın, ince ince doğrayın.
Tencerede küçük doğradığınız soğanları, zeytinyağında pişirin.
Ispanakları ve kabuklarını soyup, yıkadığınız ve rendelediğiniz patatesi ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra üzerine 3-4 su bardağı su ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ekleyin.
Karıştıra karıştıra kremasını ekleyip, 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Krema bulamazsanız 2 silme yemek kaşığı unu, 2 su bardağı süt ile karıştırıp, ilave edebilirsiniz.
İsterseniz bu tarifte olduğu gibi çorbayı blender ile çırpın, pürüzsüz hale getirin.
Ya da sebzeleri olduğu gibi bırakarak servis yapabilirsiniz.
Üzeri için;
2-3 yemek kaşığı tereyağını eritin, üzerine salçayı ve kuru naneyi ekleyip, biraz kavurun.
Çorbanın üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"