Kışın yapılabilecek en güzel keklerden biriside tahinli kektir.
Hele birde dışını susamla kaplayıp, mantoladığınız zaman hem görüntüsü ile, hem de tadı ile nefis bir kekiniz olacak demektir.
Ben üzerine süt-tahin ve pudra şekeri ile bir sos hazırlayıp, sos döküyorum.
Bu keki çok seviyorum, sık sık pişirmemek için kendimi zor tutuyorum : )
"Afiyetle Kalın"
4 Mart 2013 Pazartesi
3 Mart 2013 Pazar
HAVUÇ MÜCVERİ
Mücver denince aklınıza bol yağa kaşık kaşık dökülerek pişirilen sebzeli hamur topakları geliyor olabilir.
Fakat mücver yaparken illa bol yağda pişirmek zorunda değilsiniz.
Fırında pişirme seçeneğinin yanı sıra krep gibi yapışmaz tavaya 1-2 kaşık yağ dökerek pişirebilirsiniz.
Ben bütün mücverlerimi krep tarzında pişiriyorum.
Bugün tarifini verdiğim havuç mücverini pazar kahvaltısı için hazırladım.
Pek çok sebzeden mücver yaptım ama ilk defa havuçla denedim.
Havucun o kendine özgü nişastalı tadı mücvere tatlımsı bir tat veriyor, ilk yaptığınız zaman az miktarda yapın, beğenirseniz daha çok yapabilirsiniz.
Tatlımsı tadı kırmak için kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ MÜCVERİ;
Malzemeler;
2 adet orta boy havuç,
4-5 dal maydanoz,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
2 adet yumurta,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için;
Sıvıyağ.
Servis İçin; (isteğe bağlı)
Ketçap-Mayonez.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin.
Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, tuz, kabartma tozu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Hazırladığınız malzemelerin üzerine azar azar su ilave edin.
Hamurunuzun kıvamı akıcı krep hamuru gibi olmalıdır.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın, içine 1-2 kaşık yağ dökün.
Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe tavanın içine dökün ve kaşıkla biraz yayarak düzeltin.
Altı pişen mücverin, arkasını çevirip, pişirin.
Pişen mücveri içinde peçete serili bir servis tabağına aktarın.
Kalan hamuru da birtinceye kadar bu şekilde pişirin.
Fakat mücver yaparken illa bol yağda pişirmek zorunda değilsiniz.
Fırında pişirme seçeneğinin yanı sıra krep gibi yapışmaz tavaya 1-2 kaşık yağ dökerek pişirebilirsiniz.
Ben bütün mücverlerimi krep tarzında pişiriyorum.
Bugün tarifini verdiğim havuç mücverini pazar kahvaltısı için hazırladım.
Pek çok sebzeden mücver yaptım ama ilk defa havuçla denedim.
Havucun o kendine özgü nişastalı tadı mücvere tatlımsı bir tat veriyor, ilk yaptığınız zaman az miktarda yapın, beğenirseniz daha çok yapabilirsiniz.
Tatlımsı tadı kırmak için kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ MÜCVERİ;
Malzemeler;
2 adet orta boy havuç,
4-5 dal maydanoz,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
2 adet yumurta,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tuz.
Kızartmak için;
Sıvıyağ.
Servis İçin; (isteğe bağlı)
Ketçap-Mayonez.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın, rendeleyin.
Maydanozları yıkayıp, ince ince kıyarak ekleyin.
Yumurta, un, tuz, kabartma tozu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
Hazırladığınız malzemelerin üzerine azar azar su ilave edin.
Hamurunuzun kıvamı akıcı krep hamuru gibi olmalıdır.
Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın, içine 1-2 kaşık yağ dökün.
Hazırladığınız hamurdan 1 kepçe tavanın içine dökün ve kaşıkla biraz yayarak düzeltin.
Altı pişen mücverin, arkasını çevirip, pişirin.
Pişen mücveri içinde peçete serili bir servis tabağına aktarın.
Kalan hamuru da birtinceye kadar bu şekilde pişirin.
"Afiyet Olsun"
1 Mart 2013 Cuma
PANCAR SUYUNDA PİŞMİŞ MAKARNA
Pancar, pek çok mutfağa girmese de kış aylarının en önemli ve faydalı sebzelerinin arasında yer alır.
Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.
Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.
Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.
Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.
En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerin hiç olmazsa birini deneyin.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.
Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.
Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.
Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.
En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerin hiç olmazsa birini deneyin.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)