6 Mayıs 2013 Pazartesi

KARADUT REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugünlerde tezgahları yeni yeni meyveler süslüyor.
Karadut da bu meyvelerin arasında yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta kahvaltıya gelecek olan misafirlerim için reçellerimi 2 gün öcesinden pişirdim.
Önce havuç reçeli, peşinden de karadut reçeli pişirdim.
Kahvaltının resimlerini burada görebilirsiniz.
Sulu meyvelerle reçel yaptığım zaman genellikle su eklemem, 1 gece şekerde beklettiğim meyvenin saldığı su yeterli olur.
Dut reçeli yaparken de aynı yöntemi izledim fakat dut 1 gece şekerin içinde beklediği halde hiç suyunu salmadı.
Bende su ekleyerek pişirdim, piştiği zaman en başta rengine bayıldım.
Tadı da umduğumdan çok daha güzeldi.
"Afiyetle Kalın"

3 Mayıs 2013 Cuma

5 RENKLİ BÖREK

Muhterem'le Afiyetle 

Değişik börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre.
Fakat baştan söyleyeyim, iç malzemelerini ayrı ayrı pişirip hazırlamak biraz zaman alıyor.
Bu böreği genellikle 3 renkli olarak görüyordum, sonra 5 renklisini görünce daha hoşuma gitti ve geçen hafta kahvaltıya gelen misafirlerime bu börekten hazırladım.
Kahvaltı masasının resimleri👉BURADA
İç malzemesi tamamen size bağlı, ben ıspanak-kıyma-havuç-patates ve beyaz peynir kullandım.
Turuncu veya kırmızı rengi elde etmek için salçalı patates püresi, kıyma yerine tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
Bazı tariflerde rulo olarak bütün değil, dilim dilim kesilerek pişiriliyor.
Bu şekilde pişirdiğinizde daha yumuşak, dilim dilim pişirdiğinizde ise daha çıtır bir börek oluyor.
Daha önce tarifini verdiğim Sebzeli Börek bu tarife benziyor ama iç malzemesi (tavuk göğsü hariç) çiğ olarak kullanıldığı için çok daha kolay hazırlanıyor.
"Afiyetle Kalın"


1 Mayıs 2013 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE

Muhterem'le Afiyetle
Tahinli kurabiyeyi ilk kez yaptığım zaman hamurunu bir türlü toparlayamamış, en sonunda kurabiye hamurunu avucumun içinde sıkarak tepsiye dizmiştim.
Şekli perişan kurabiye gibiydi ama tadı nefisti : )
Ben o şekil almayan hamur yüzünden uzun zaman tahinli kurabiye yapmaktan uzak durdum.
Sonra Ufuk'ta (Ufuk Mutfakta) tahinli kurabiye tarifi gördüm, tarif  çok güzeldi, dondurma kaşığı ile şekil verme fikri harikaydı.
Hemen tarifi uyguladım, hem dondurma kaşığı ile hemde yuvarlayarak şekil verdim.
Hiç sorunsuz şekil aldı, o günden beri tahinli kurabiyeyi hep bu şekilde yapıyorum.
"Afiyetle Kalın"