İçinde pizza ya da kumpir malzemesi olan tarifleri eminim bütün gençler ve çocuklar severek yiyor.
Kızımın da favori yemekleri arasında, içinde bu tür garnitürler ve şarküteri ürünleri olan tarifler başı çekiyor.
İç malzmesinde istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz, mesela ben sosis kullandım ama siz sucuk kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
14 Haziran 2013 Cuma
10 Haziran 2013 Pazartesi
ÇİLEKLİ LİMONATA
Bu tarifi Aslı'da görmüş, denemek için bir kenara not etmiştim ama denemek bu yıla kısmet oldu.
Açıkçası bu içeceğin bu kadar hoşuma gideceğini tahmin etmemiştim, özellikle limon suyu ve limonlu sodayla nefis bir yaz içeceği oldu.
Evde çilek varsa mutlaka deneyin derim, artan yenmeyen çileklerinizi bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
7 Haziran 2013 Cuma
BAL PARMAK TATLISI
Bal parmak tatlısı son dönemde yaptığım hamur tatlıları içinde en sevilen tatlı oldu.
Bu tatlıyı ilk olarak Aralık ayında kahvaltı misafirlerime yaptım, daha sonra çay misafirlerime ve kendimize sık sık yaptım.
Kahvaltı masası resimleri 👉BURADA
Çay masası resimleri 👉BURADA
Tatlının hamuru çabuk toparlanıyor ve rahat şekil veriliyor.
İsterseniz içini boş bırakıp, cevizsiz yapabilirsiniz ama cevizli hali çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
BAL PARMAK TATLISI;
Malzemeler;
Hamur malzemeleri;
1 paket tereyağ veya margarin,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı irmik,
İç malzemesi,
1 su bardağı ceviz içi,
Üzerini bulamak için ayrıca;
1 su bardağına yakın irmik,
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon,
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı.
BAL PARMAK TATLISI TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırın, ocakta kaynatın, limonu sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ılınması için bir kenarda bekletin.
Hamur malzemelerini ununu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru elinizle açın, içine iri doğranmış ceviz içi koyun.
Hamuru ceviz içi görünmeyecek şekilde kapatıp, küçük bir rulo şeklinde yuvarlayın.
1 tabağın içine irmik dökün, hazırladığınız hamurların her tarafını irmiğe bulayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi yağlayın.
Hazırladığınız tatlıları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Tatlı piştikten sonra tatlı ve şerbet ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.
Notlar;
İçinde kabartma tozu olduğu için kabarıyor, tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tatlının üzerine yumurta sürülmediği için kızarmayacak, altın sarısı bir renk alacaktır.
Şerbette, tatlıda ılık olacak.
Şerbetin her yerine eşit bir şekilde dağılması için, tatlıları arada bir tepsinin içinde alt üst edin.
"Afiyet Olsun"
Bu tatlıyı ilk olarak Aralık ayında kahvaltı misafirlerime yaptım, daha sonra çay misafirlerime ve kendimize sık sık yaptım.
Kahvaltı masası resimleri 👉BURADA
Çay masası resimleri 👉BURADA
Tatlının hamuru çabuk toparlanıyor ve rahat şekil veriliyor.
İsterseniz içini boş bırakıp, cevizsiz yapabilirsiniz ama cevizli hali çok güzel oluyor, tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
BAL PARMAK TATLISI;
Malzemeler;
Hamur malzemeleri;
1 paket tereyağ veya margarin,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
4 su bardağı un,
2 yemek kaşığı irmik,
İç malzemesi,
1 su bardağı ceviz içi,
Üzerini bulamak için ayrıca;
1 su bardağına yakın irmik,
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon,
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı.
BAL PARMAK TATLISI TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırın, ocakta kaynatın, limonu sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ılınması için bir kenarda bekletin.
Hamur malzemelerini ununu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparıp, yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamuru elinizle açın, içine iri doğranmış ceviz içi koyun.
Hamuru ceviz içi görünmeyecek şekilde kapatıp, küçük bir rulo şeklinde yuvarlayın.
1 tabağın içine irmik dökün, hazırladığınız hamurların her tarafını irmiğe bulayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi yağlayın.
Hazırladığınız tatlıları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Tatlı piştikten sonra tatlı ve şerbet ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.
Notlar;
İçinde kabartma tozu olduğu için kabarıyor, tepsiye aralıklı olarak dizin.
Tatlının üzerine yumurta sürülmediği için kızarmayacak, altın sarısı bir renk alacaktır.
Şerbette, tatlıda ılık olacak.
Şerbetin her yerine eşit bir şekilde dağılması için, tatlıları arada bir tepsinin içinde alt üst edin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Yorumlar (Atom)