27 Nisan 2014 Pazar

MISIRLI MÜCVER

Bugünlerde yemek blogumla fazla ilgilenemiyorum ama nedeni bahar rehaveti değil.
Bahar aylarında benim diğer bloglarımda yazmam ve yetiştirmem gereken yazılar olduğu için ağırlığı onlara verip, onları güncelliyorum.
Muhterem'le Geziye bu günlerde çiçek açtı, çünkü İstanbul'da bahar demek lale zamanı demek.
Bende elimden geldiğince lalelerin olduğu parklara gidip, bol bol resim çekiyorum ve resimlerini gezi sayfamda paylaşıyorum.
Muhterem'le Sergiye'de ise elimde kalan son sergi resimlerini Mayıs sonuna kadar yayınlamam gerekiyor çünkü Mayıs ayının sonundan itibaren kursların yeni sergileri kapılarını açmış olacak.
Elimde ki sergi resimleri her gün yayın yaparsam Mayıs'ın sonuna kadar ancak bitecek.
Geçen yılın sergi resimlerini bitirmeliyim ki yenilerine yer açılsın.
Muhterem'le Afiyetle ise ilk göz ağrım, onu da hafta da bir kaç gün güncelleyerek gündemde tutmaya çalışıyorum. 
Vel hasıl çok işim var, çooook :)
"Afiyetle Kalın"

MISIRLI MÜCVER;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
3-4 dal dereotu, (isteğe bağlı)
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.

MISIRLI MÜCVER TARİFİ;
Yumurtaları çırpın, süt, su, un, tuz, doğranmış dereotu ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı koyu boza kıvamında, akışkan olmalı.
Hazırladığınız hamura mısır tanelerini de ekleyin, karıştırın.
Yapışmaz yüzeyli tavanın dibine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Tavanın iyice ısınmasından sonra 2 yemek kaşığı mısırlı hamurdan dökün, kaşıkla yayarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tavanız büyükse 2-3 adet birden pişirebilirsiniz.
Bir yüzü pişen mücverin diğer yüzünü çevirin ve her çevirdiğinizde tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

22 Nisan 2014 Salı

HAVUÇLU MUFFİN

carrot cupcakes
6 bölüm süren fuar yazılarından sonra sonunda yemek tariflerine geri dönebildim.
Havuçlu muffin tarifini havuç tezgahlardan kalkmadan vereyim.
Havuç, keklere özellikle tarçın ve ceviz ikilisiyle çok yakışan bir kök sebze.
Ben daha çok kek kalıbında havuçlu kek yaparım ama bu muffin kaplarında hem servisi kolay hemde görünümü çok şık oluyor.
Havuçlu muffinin üzerini süslerken krem şanti kullandım, havucunda krem şantinin üzerinde olmasını ve bu muffinin havuçlu olduğunu göstermesini istedim.
Fakat havucun sunumu muffinin üzerinde sırıtmamalıydı.
Bende havucu sebze soyucu ile incecik uzun şeritler halinde kestim, yumuşaması için üzerine sıcak su döktüm.
Yumuşayınca şeritleri yuvarlayarak rulo yaptım.
Bembeyaz krem şantinin üzerine yerleştirdim, kenarlarına nane yaprağı da yerleştirince havuçtan turuncu güller ortaya çıkmış oldu.
"Afiyetle Kalın"


21 Nisan 2014 Pazartesi

IBATECH 2014-EKMEK VE TEKNOLOJİLERİ

Ibatech 2014-Ekmek
10-13 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul'da Yeşilköy CNR Fuar merkezinde düzenlenen Ibatech fuarına ait resimlerin sonuna geldik.
Resmi adı ile 7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarına ait resimleri 6 bölüm halinde yayınladım.
Bugünkü bölümde Ekmek ve teknolojileri başlığı altında topladığım, unlu mamullerin hazırlanması sırasında kullanılan katkı maddeleri (un-maya, v.s) ve ekipmanlarına ait firmaları ve resimlerini görebilirsiniz.