Bu kahvaltı masasını Cumartesi sabahı için hazırladım.
Biz her yıl anneler gününden 1 gün önce anneler gününü kutlarız.
Ya annemde yada anneme yakın oturduğum için bende toplanırız.
Geçen yıl anneme toplanmıştık, bu yıl bende toplandık.
Bugün için günler öncesinden menü oluşturdum, planlar yaptım fakat aynı gün öğleden sonra başka bir yere davet edilince kahvaltıyı çok hafif olarak yapmaya karar verdik.
Annemlere kahvaltı için sadece börek, roka salatası ve kahvaltılık malzemelerle masayı hazırlayacağıma dair söz verdim.
Tatlı ve kurabiye yapmamam için çok ısrar edildi.
Bende peynirli ve yumurtalı börek, roka salatası hazırladım.
Haşlanmış yumurta, peynir-zeytin çeşitleri ile kahvaltılık malzemelerle masayı hazırladım.
Tatlı olarak hiç bir şey yapmadım, fakat yine de tatlısız olmaz diyerek daha önce hazırladığım kivi ve gül reçelini, fındık ezmesini ve kaymağı masaya koydum.
Öğlen olmadan kahvaltımızı yaptık daha sonra öğleden sonra 3 gibi misafirliğe gittik.
Bizim için koşuşturmalı ama güzel bir gün oldu.
*Tüm annelerin, anne olmak isteyenlerin, aslında tüm kadınların anneler günü kutlu olsun.
11 Mayıs 2014 Pazar
7 Mayıs 2014 Çarşamba
PUDİNG DOLGULU KEK
Tarifi hazırlamak için klasik kakaolu bir kek pişirip, üzerinde küçük yuvarlaklar açıyorsunuz.
Açılan yuvarlakları beyaz bir muhallebi ya da puding ile dolduruyorsunuz.
Üzerini de krem şanti ile kaplıyorsunuz.
Keki dilimleyinceye kadar içinde puding dolgusu olduğu belli olmuyor.
Puding dolgusu hem tat olarak, hemde görüntü olarak çok güzel oluyor.
Kekte ki yuvarlakları açmak için dolma biber çekirdeği çıkarma aparatı kullandım.
Bunun için plastik gazoz kapağı veya elma çekirdeği çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Ben dolgu yerinden çıkan yuvarlak kek parçalarını inceltip üzerine yerleştirerek, süslemede kullandım.
"Afiyetle Kalın"
4 Mayıs 2014 Pazar
KAHVALTILIK KANEPELER
Kahvaltı ülkemizin vazgeçilmez bir öğünü.
İster aile arasında mütevazi bir masa olsun, ister misafir için hazırlanıyor olsun değişik tarifler kullanmayı severiz.
Hele bu bir pazar kahvaltısı ise daha çok özeniriz.
Kahvaltılık malzemeler ile hazırlanan kanepeler hem masanızı, hem gözünüzü, hemde midenizi şenlendirecek bir tarif.
Malzeme listesi tamamen size bağlı, krem peynir, zeytin ezmesi, salça veya Muhammara kullanabilrsiniz.
Üzerlerini cıvıl cıvıl modelleri olan kürdanlarla süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için masanızın konseptine uygun kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz.
Bu arada kurabiye kalıpları ile kestiğiniz için hem ekmeklerin hemde salam ve kaşarların kenar kısımlarını bayat ekmek böreği yaparak değerlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK KANEPELER;
Malzemeler;
Tost ekmeği,
Salam (ince dilimlenmiş)
Kaşar peynir (ince dilimlenmiş)
Muhammara veya salça (isteğe bağlı)
Krem peynir,
Zeytin ezmesi,
Kırmızı biberli yeşil zeytin (dilimlenmiş)
Kürdan.
KAHVALTILIK KANEPE TARİFİ;
Tost ekmeğini kurabiye kalıpları ile kesin.
Kaşar peynir ve salam dilimlerini de tost ekmeğini kestiğiniz modeldeki kurabiye kalıbı ile kesin.
Kurabiye kalıpları ile kestiğiniz ekmeklerin yarısına muhammara veya salça sürün.
Kalan diğer yarısına da krem peynir sürün.
Zeytin ezmesi seviyorsanız zeytin ezmesi de sürebilirsiniz.
Üzerine kurabiye kalıbı ile kestiğiniz kaşar peynir ve salam dilimlerini yerleştirin.
En son kırmızı biberli yeşil zeytin dilimini üzerine yerleştirin ve üzerine kürdan batırın.
Not;
Kürdanı servis kolaylığı olması için, malzemelerin dağılmaması için mutlaka kullanın.
Hazırladığınız kanepeleri servis tabağına dizin.
Eğer hemen servis yapmayacaksanız kurumaması için kanepelerin bulunduğu servis tabağının üzerini ya fanus ile kapatın yada streç film ile kaplayın.
"Afiyet Olsun"
İster aile arasında mütevazi bir masa olsun, ister misafir için hazırlanıyor olsun değişik tarifler kullanmayı severiz.
Hele bu bir pazar kahvaltısı ise daha çok özeniriz.
Kahvaltılık malzemeler ile hazırlanan kanepeler hem masanızı, hem gözünüzü, hemde midenizi şenlendirecek bir tarif.
Malzeme listesi tamamen size bağlı, krem peynir, zeytin ezmesi, salça veya Muhammara kullanabilrsiniz.
Üzerlerini cıvıl cıvıl modelleri olan kürdanlarla süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için masanızın konseptine uygun kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz.
Bu arada kurabiye kalıpları ile kestiğiniz için hem ekmeklerin hemde salam ve kaşarların kenar kısımlarını bayat ekmek böreği yaparak değerlendirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK KANEPELER;
Malzemeler;
Tost ekmeği,
Salam (ince dilimlenmiş)
Kaşar peynir (ince dilimlenmiş)
Muhammara veya salça (isteğe bağlı)
Krem peynir,
Zeytin ezmesi,
Kırmızı biberli yeşil zeytin (dilimlenmiş)
Kürdan.
KAHVALTILIK KANEPE TARİFİ;
Tost ekmeğini kurabiye kalıpları ile kesin.
Kaşar peynir ve salam dilimlerini de tost ekmeğini kestiğiniz modeldeki kurabiye kalıbı ile kesin.
Kurabiye kalıpları ile kestiğiniz ekmeklerin yarısına muhammara veya salça sürün.
Kalan diğer yarısına da krem peynir sürün.
Zeytin ezmesi seviyorsanız zeytin ezmesi de sürebilirsiniz.
Üzerine kurabiye kalıbı ile kestiğiniz kaşar peynir ve salam dilimlerini yerleştirin.
En son kırmızı biberli yeşil zeytin dilimini üzerine yerleştirin ve üzerine kürdan batırın.
Not;
Kürdanı servis kolaylığı olması için, malzemelerin dağılmaması için mutlaka kullanın.
Hazırladığınız kanepeleri servis tabağına dizin.
Eğer hemen servis yapmayacaksanız kurumaması için kanepelerin bulunduğu servis tabağının üzerini ya fanus ile kapatın yada streç film ile kaplayın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)